|

Norveç'te bomba alarmı

Norveç'in Östfold bölgeside Dammyr'e bağlı Vaaler kabasında bir binada patlayıcı bulunması üzerine polis binaya otomatik silahlarla baskın düzenledi.

Yeni Şafak
16:24 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:27 - 11/03/2015 Çarşamba
DHA

Operasyon sırasında çevredeki binalar ve bir okul boşaltıldı. Binadaki patlayıcı konut şirketindeki bir faaliyet sırasında devriye polisler tarafından fark edildi. Geri çekilen polis ekibi merkezi alarma geçirince, söz konusu binaya otomatik silahlarla donatılmış terörle mücadele ekipleri ve bomba uzmanları gönderildi. Özel birimler binanın çevresini ve çatısını abluka altına alınca binada bulunan şüpheli elleri havada dışarı çıkarak polislere teslim oldu.


Östfold Emniyet Müdürlüğünden Öystein Stavdal Paulsen, Rygge kasabası ile Vaaler kasabasında gerçekleştirilen operasyonların birbiri ile bağlantılı olduğunu belirterek "Vaaler kasabasında bulduğumuz patlayıcılarla ilgili olarak bir Vaaler'de ve Rygge'de iki binaya baskın düzenledik. Baskın sırasında bir kişiyi gözaltına aldık. Operasyonun hiçbir çatışma yaşanmadan gerçekleştirilmesi sevindirici. Her iki baskın da birbiri ile bağlantılı ancak daha geniş bilgiyi iki adreste yapılacak incelemeler ve yakalanan şahıs hakkında yürütülen soruşturma sonrasında verebiliriz. Patlayıcıların bulunduğu binada incelemeler devam ediyor ve bomba uzmanları çalışıyorlar" dedi. Vaaler kasabasındaki patlayıcıların bölgedeki konut şirketinde bir faaliyet sırasında fark edildiği bildirildi.

#norveç
#norveç bomba paniği
#norveç operasyon
9 yıl önce