|

NSU davasında 'Lailaheillallah' diye bağırdı

Almanya'da beş yıldır süren NSU terör hücresi davasında baş sanık Beate Zschaepe müebbet hapis cezası aldı.Oğlu Halit Yozgat'ın ölümü hakkında konuşan NSU teröristlerini dinlerken dayanamadığı için ayağa kalkıp ‘La ilahe illallah’ diye bağıran İsmail Yozgat, mahkeme başkanı tarafından dışarı atılmakla tehdit edildi.

Yeni Şafak ve
17:19 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:39 - 11/07/2018 Çarşamba
Diğer
Katledilen Halit Yozgat'ın babası ve annesi
Katledilen Halit Yozgat'ın babası ve annesi

Mahkeme salonunda 10 kişinin ölümünden yargılanan Beate Zschaepe'ye destek vermek amaçlı gelen Nazilere hiç bir şekilde uyarıda bulunmayan mahkeme başkanı, acılı babayı mahkeme salonundan dışarı atmakla tehdit etti.

Gerek kurban yakınları gerekse Almanya’da yaşayan Türk kamuoyu, ırkçılığın nasıl korkunç bir seviyeye ulaşabildiğinin en önemli kanıtı olan bu cinayetlerde bugün sonuca ulaşıldı.

Cinayete yardım edenlere 3 yıl hapis

Sanıklardan Emminger terör örgütüne yardım ve yataklıktan 2,5 yıl ceza alırken Holger Gerlach ve Carsten Schulz ise 3 yıl ceza aldı.

Dışişleri Bakanı 'Arkasında kim var ortaya çıkmalı' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında verilen karara ilişkin, "Cinayetlerin arkasında kim var, istihbarat içinde kim var, derin devlette kim var, hangi kurumlar var, ortaya çıkarılması gerekiyor ve onların da cezalandırılması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

İlk olarak 2000 yılında Nürnberg’de Enver Şimşek’in öldürülmesiyle başlayan Abdurrahman Özüdoğru, Süleyman Taşköprü, Habil Kılıç, Mehmet Turgut, İsmail Yaşar, Theodoros Boulgaridis, Mehmet Kubaşık, Halit Yozgat devam eden ırkçı cinayetler zinciri 2006 yılında Kassel’de Halit Yozgat’ın öldürülmesiyle son bulmuştu.


#Almanya
#NSU
#Neonazi cinayetleri
6 yıl önce