|

Örgüt kanunu kadim abiden

İzmir'deki FETÖ operasyonunda aranan ve örgütün “kadim abi”si olan Yusuf Bekmezci'nin örgüt mensupları arasındaki anlaşmazlıkları çözme görevi yaptığı belirlendi. Anlaşmazlıkları ele alan Bekmezci'nin sözlerinin “kanun” gibi kabul edildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:09 - 7/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve örgütte “kadim abi” olarak bilinen Yusuf Bekmezci'nin, örgüt mensupları arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için görev yaptığı ve sözlerinin sözde “kanun” gibi kabul edildiği belirtildi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile hareket edip örgüte ait Yamanlar Koleji'nin açılışında görev alan firari zanlı Yusuf Bekmezci ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.



FOTOĞRAFLAR REFERANS


Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda ele geçirilen belgeler ve zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda, Bekmezci'nin örgüt içinde farklı bir konuma sahip olduğu ve üst düzey gruplarla özel ilgilendiği kaydedildi. Bekmezci'nin örgütteki konumu


nedeniyle FETÖ üyelerinden ilgi gördüğü, zanlıyla fotoğraf çektirmenin de önemli bir referans kabul edildiği belirtildi.



ALT KADEMEYLE İLGİLENMİYOR


Bekmezci'nin örgütteki önemli konumu, operasyonda ele geçirilen FETÖ'nün “fotoğraf albümü”ne de yansıdı. Daha önceden de örgüt elebaşı Gülen ile Kazakistan ve Güney Afrika gibi ülkeleri ziyaret ettiği anlaşılan Bekmezci'nin daha sonraki süreçte sıklıkla ABD'nin Pensilvanya eyaletine giderek FETÖ elebaşıyla konuştuğu ve buradan çıkan kararları Türkiye genelindeki örgütün sözde il sorumlularına aktardığı ileri sürüldü. Zanlıların ifadelerinde, Bekmezci'nin örgütün alt kademesinde yer alanlarla ilgilenmediği, önemli iş adamları ve tanınmış kişilere yönelik “ders” olarak nitelendirilen sohbetlerini Bergama Akın İpek Yurdu, Akyazılı Derneği ve Şifa Üniversitesi gibi yerlerde verdiği vurgulandı.



ANLAŞMAZLIĞI ÇÖZMEDEN SORUMLU


İzmir'de esnaf olan ve örgüt içinde “kadim abi” olarak tanınan Bekmezci'nin, FETÖ üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözen kişi olarak bilindiği, söylediklerinin “kanun” gibi uygulandığı belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan bir kişinin ifadesinde, birbiriyle anlaşma imkanı bulunmayan hatta mahkemeye gidenlerin, örgütün sözde “imam”ları tarafından Bekmezci'nin tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki iş yerine sıklıkla götürüldüğü ve bu kişinin sözlerine itiraz edilmediği kaydedildi. Bekmezci'nin yurtdışına kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor.


#Yusuf Bekmezci
#FETÖ
8 yıl önce