|

Ortak Arap Gücü için toplandılar

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen 2. Arap Birliği Genelkurmay Başkanları toplantısında konuşan Mısır Genelkurmay Başkanı Hicazi: "Ortak Arap Gücü'nün oluşturulması için gerekli çalışmaların 29 Haziran'dan önce tamamlanması gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
14:36 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:58 - 23/05/2015 Cumartesi
AA

Mısır Genelkurmay Başkanı Mahmud Hicazi, Ortak Arap Gücü'nün oluşturulması için gerekli özel çalışmaların 29 Haziran'dan önce tamamlanması gerektiğini belirtti.



Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen, Arap Birliği Genelkurmay Başkanları 2.Toplantısı'nın açılış konuşmasında Hicazi, "Şarm eş-Şeyh zirvesi kararlarına göre, Ortak Arap Gücü'nin oluşturulması için gerekli özel çalışmalar 29 Haziran'dan önce tamamlanmalı" dedi.



Hicazi ayrıca, dün, Suudi Arabistan'ın doğusundaki Katif ilinde bir Şii camisini hedef alan intihar saldırısını kınadı. Suudi Arabistan devletine ve halkına başsağlığı dileklerini ileten Hicazi, "İnsanlık düşmanı tüm aşırı güçlere ve teröristlere buradan seslenmek istiyorum . Bu tür eylemler, halkımızın refah ve huzuru için topraklarımızdan terörün kökünü kazıma konusundaki kararlılığımızdan hiçbir şey eksiltemeyecek" dedi.



Toplantıda ayrıca Arap halklarından şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.



Bu sabah Arap Birliği'nin Kahire'deki merkezinde başlayan ve iki gün sürmesi planlanan Arap Birliği Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda "Ortak Arap Gücü" oluşturulması yönünde çalışmalar yapılması ve 29 Mart'ta düzenlenen Şarm eş-Şeyh zirvesinde alınan kararların uygulanması gibi konuların görüşülmesi bekleniyor.



Arap Birliği'ne üye ülkelerin genelkurmay başkanları, "Ortak Arap Gücü" oluşturulması yönünde çalışmalar yapmak üzere ilk olarak 22 Nisan'da Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelmişti.



Mısır'ın Şerm eş-Şeyh kentinde 29 Mart'ta toplanan Arap Zirvesi'nde ortak sorunların çözümü hedefiyle "Ortak Arap Gücü" oluşturulması yönünde bir karar alınmıştı. Alınan karar, Arap Dışişleri Bakanları tarafından imzalanmış ve bir ay içinde ilgili ülkelerin silahlı kuvvetler yetkililerinin toplanması çağrısı yapılmıştı.

#Arap Birliği Genelkurmay Başkanları 2.Toplantısı'
#Mısır Genelkurmay Başkanı Mahmud Hicazi
#Ortak Arap Gücü
9 yıl önce