|

ÖSO Tel Rıfat’a girdi

Saldırıların ardından yaşanan sıcak temasta en az 25 PKK’lı öldürüldü. TSK teröristlerin kaçış bölgelerini obüsle ateş altına aldı. 3 bin kişilik Özgür Suriye Ordusu birliği de 50 zırhlı araçla Azez’den Tel Rıfat’a girdi. ÖSO savaşçıları kısa sürede güzergahtaki Marenaz, Malikiye ve Şavarga köylerini PKK’dan temizledi.

Haber Merkezi
04:00 - 5/05/2019 Pazar
Güncelleme: 01:43 - 5/05/2019 Pazar
Yeni Şafak
ÖSO (Arşiv)
ÖSO (Arşiv)

Suriye’nin Tel Rıfat ilçesinde Rusya ile varılan mutabakat çerçevesinde devriye atan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına dün PKK/PYD’li teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Anında karşılık veren Mehmetçik, terörist gruplarla yer yer 400 metre mesafede 1,5 saat boyunca çatıştı. Öğleye doğru saat 11 sıralarında meydana gelen olay sonrası 35 kişilik terörist grupla sıcak temasa giren TSK devriye timi, 23 PKK’lıyı öldürdü. Çatışma sırasında ağır yaralanan Deniz Yüzbaşı Celalettin Özdemir şehit olurken 1 binbaşı ile 1 ÖSO askeri de yaralandı. Yaralılar ve şehit yüzbaşının naaşı Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Teröristlerin bulunduğu bölge sınırdaki topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.


BÖLGE ATEŞ ALTINDA

Meryemeyn’in doğusu ile batısında rutin devriye görevi yürüten güvenlik güçlerine bölgeye sızan PKK’lı grubun pusu atmaya çalışması ve girilen çatışmada şehit verilmesi sonrası bölgedeki tüm birimler alarm durumuna geçti. Kontrol noktalarındaki karargâhlara çağrılan birliklere ‘hazır olun’ emri verildi. Daha sonra 3 bin kadar Özgür Suriye Ordusu savaşçısı, 50 adet zırhlı araçla cephe hattına gönderildi. ÖSO gruplarına “Tel Rıfat’ı teröristlerden temizleyin” talimatı iletilirken, bu emir sonrası kuzeydeki Azez tarafından giren gruplar Marenaz, Malikiye ve Şavarga köylerini PKK’lılardan temizledi. Bu esnada hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı Harekât bölgelerindeki topçu birlikleri Tel Rıfat çevresindeki köyleri ateş altına aldı.

CEPHE GENİŞLEYEBİLİR

Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekâtının sonlandığı 2018 Mart’ından beri Tel Rıfat’ta Esed rejimine bağlı askerler, İranlı milisler, Rus askeri polisleri ve PKK’lılar barınıyordu. Bölgeden teröristlerin çıkarılacağına ilişkin Ankara’ya taahhütte bulunan Moskova, şimdiye dek bu konuda bir adım atmamıştı. Son günlerde Tel Rıfat’tan Mehmetçik ve ÖSO birliklerine yönelik tacizlerin artması üzerine Ankara, bir dizi tedbiri masaya yatırmıştı. Teröristlerin dünkü saldırısı bardağı taşıran son damla oldu. TSK destekli 3 bine yakın ÖSO askerinin kuzey hattından başlattığı operasyonu her an başka cephelere de yayabileceği belirtiliyor. Azez yönünden başlayan harekâtın Mare-Bab ve Afrin tarafından da genişleyebileceği öğrenildi.

  • Hakkari’de havanlı saldırı
  • Azez-Tel Rıfat hattında bir yüzbaşının şehadetiyle sonuçlanan saldırıyla aynı saatlerde Mehmetçiğe yönelik bir saldırı da Türkiye-Irak sınırında meydana geldi. PKK/ YPG’li teröristler, sınırdaki üs bölgesine Irak topraklarından havan topuyla saldırdı. Üsse düşen havan mermisi, 3 askerin şehit olmasına, 1 askerin de yaralanmasına yol açtı. Şehitlerden birinin Afyonkarahisarlı Piyade Sözleşmeli Er Servet Akkuş olduğu öğrenildi. Saldırının ardından dört koldan takip başlatan komando timleri, PKK’lı grubu kıskaca aldı. Bölgede çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.
  • Kanları yerde kalmadı
  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı. Hakkari’de 5, Tel Rıfat’ta 23 olmak üzere toplam 28 teröristi etkisiz hale getirdik. Gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki operasyonlarımız büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyor” dedi.
#Tel Rıfat
#ÖSO
#Operasyon
5 yıl önce