|

Pakistan İstihbarat Başkanı Kabil'de: Taliban liderleriyle görüşecek

Pakistan İstihbarat Servisi Başkanı Faiz Hamid, Taliban liderleriyle görüşmek üzere Afganistan'ın başkenti Kabil’e geçti. Hamid’in ziyareti, Taliban’ın Kabil’de bir yönetim yapısı oluşturma çabalarının ortasında gerçekleşiyor.

16:20 - 4/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 16:31 - 4/09/2021 Cumartesi
AA
Faiz Hamid
Faiz Hamid

Pakistan Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkanı Korgeneral Faiz Hamid'in, Taliban liderleriyle görüşmek üzere Kabil’i ziyaret ettiği açıklandı.

Pakistan basınında yer alan haberlerde, ISI Başkanı Korgeneral Hamid’in Taliban liderleriyle son gelişmeleri ele alacağı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğini görüşeceği belirtildi.

KRİTİK BİR ZAMANDA AFGANİSTAN'DA

İsminin açıklanmasının istemeyen bir istihbarat görevlisi, yerel medyaya yaptığı açıklamada, Hamid’in başkanlığında Kabil’e giden heyetin iki ülke arasında uzun süredir devam eden sınır yönetimi konusunu ve terör örgütü Pakistan Talibanı (TTP) meselesini gündeme getireceğini aktardı.

PAKİSTAN TALİBANININ SALDIRILARI

İslamabad yönetimi, TTP’nin uzun süredir Afganistan’da konuşlandığını ve sınır ötesi saldırılar düzenlediğini belirtiyor. Pakistan, Taliban’ın Afganistan’ın büyük kısmında kontrolü sağlamasının ardından bu saldırıların son bulmasını umuyor.

Pakistan ayrıca, TTP’nin Hint ve eski Afganistan istihbaratıyla bağlantılı olduğunu iddia ediyor. Eski Afganistan yönetimi ve Hindistan bu iddiaları reddetmişti.

PAKİSTAN TALİBANI HAKKINDA BİLGİ

2007'de kurulan TTP, o tarihten bu yana Pakistan'da sivil ve askerleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

Pakistan'ın TTP'ye yönelik askeri operasyonlarında 2014'ten bu yana 5 binden fazla terörist ölü ele geçirildi, 700'ün üzerinde asker yaşamını yitirdi.

#Afganistan
#Pakistan İstihbarat Başkanı
#Faiz Hamid
#Taliban
#Kabil
3 yıl önce