|

Paris katliamcısı Belçika'da hakim karşısında

Paris'te, 2015 yılında 130 kişinin öldüğü terör saldırısının yaşayan tek zanlısı olan Salah Abdeslam, ilk duruşması için Brüksel'de hakim karşısına çıktı. Salah, katliam yargılanması öncesi Belçika'da polisten kaçarken polis memurunu vurmak suçundan yargılanacak.

Yeni Şafak
12:56 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:12 - 5/02/2018 Pazartesi
Diğer
Paris saldırılarının zanlısı Salah Abdeslam mahkemeye karşısında.
Paris saldırılarının zanlısı Salah Abdeslam mahkemeye karşısında.

Salah Abdeslam Paris yakınlarındaki Fleury-Merogis Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemleri altında Belçika'nın başkenti Brüksel'e getirildi.

Abdeslam'ın Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili yargılanmadan önce Brüksel'de hakim karşısına çıkması gerekiyor. Salah Abdeslam, Belçika'da polisten kaçarken polis memurunu vurmak suçundan yargılanacak.


Saldırıdan sonra Belçika'ya kaçmıştı

Abdeslam'ın erkek kardeşi Brahim de Paris'teki Bataclan adlı konser salonu ile birlikte çok sayıda mekana eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılara katılan yedi failden biriydi.

Abdeslam'ın da bu saldırılar sırasında olay yerinde olduğu, ancak üzerindeki bomba yüklü kemeri çıkarıp atarak Belçika'ya kaçtığı tespit edilmişti.


3 polisi yaralamıştı

Salah Abdeslam Brüksel'de bir polis baskını sırasında birlikte olduğu kişilerle birlikte polise ateş etmiş ve üç polis memurunun yaralanmasına yol açmıştı.

Salah Abdeslam, Mart 2016'daki polis baskınından üç gün sonra Molenbeek'te yakalanmıştı. Yakalanmasından dört gün sonra da Brüksel'deki metro durağında ve havalimanında saldırılar meydana gelmişti.

#Salah Abdeslam
#Paris saldırısı
6 yıl önce