|

Paris yanıyor

Fransa’da hükümetin akaryakıt fiyatlarına getirdiği zamları protesto eden “Sarı Yelekliler” başkent Paris’i ayağa kaldırdı. Şehrin birçok yerine barikat kuran göstericiler, Şanzelize Meydanı’nda polisle karşı karşıya geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:25 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Şanzelize savaş alanına döndü
Şanzelize savaş alanına döndü

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin akaryakıta getirdiği ek zamları protesto eden “Sarı Yelekliler” adı altındaki eylemcilerin ülke genelindeki gösterileri sürüyor. Başkent Paris’te birçok noktada barikat kuran eylemciler polisle çatıştı. Polislerin tazyikli su ve biber gazı ile sert müdahalede bulunduğu olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şehrin sembollerinden olan Eyfel Kulesi’nin kapıları gösteriler nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.


“HIRSIZ MACRON” SLOGANLARI

Eylemcilerin toplandığı kilit noktaların başında gelen Şanzelize’de birçok dükkan kepenk kapattı. Cadde civarındaki polis barikatlarını aşan göstericiler Şanzelize caddesinde polisle karşı karşıya geldi. Alevlerin yükseldiği caddede polis kordonunu aşmak isteyen göstericilere güvenlik güçleri, göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su ile müdahale etti. Meydanda toplanan binlerce gösterici, milli marş söyleyerek “Macron istifa” ve “Macron hırsız” sloganları attı.



#​Fransa
#Şanzelize Meydanı
#Paris
#Fransa
5 yıl önce