|

Paris'teki gösterilerde 30 kişi yaralandı

Fransa'nın başkenti Paris'teki sarı yeleklilerin gösterilerinde 3'ü polis 30 kişi yaralandı. Sabahtan bu yana devam eden gösterilerde şu ana kadar 720 kişi gözaltına alındı, 300 kişi de tutuklandı.

Yeni Şafak
18:59 - 8/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 19:04 - 8/12/2018 Cumartesi
AA
Paris'te şiddet ara sokaklara sıçradı. Polis ve itfaiye ekipleri, provokatif gruplara müdahale etmekte zorlanıyor.
Paris'te şiddet ara sokaklara sıçradı. Polis ve itfaiye ekipleri, provokatif gruplara müdahale etmekte zorlanıyor.

Fransa'da 17 Kasım'dan bu yana devam eden
'Sarı Yelekliler
'in protestosu ülkenin pek çok yerinde çığ gibi büyüyor.

Metro seferleri durduruldu, 90 bin polis güvenlik için sokağa çıktı, Eyfel Kulesi kapatıldı, tüm dükkan ve restoranlar kepenk kapattı ve vitrinlerini korumak için suntalarla önlem aldı. Sabahtan bu yana devam eden gösterilerde şu ana kadar 720 kişi gözaltına alındı, 300 kişi de tutuklandı.

Polisten sert müdahale

Fransız polisi, göstericileri dağıtmak için biber gazı, tazyikli su ve sis bombası kullandı.

Yoğunluklu olarak Champs-Elysees Caddesi ve civarındaki ara sokaklarda süren protestolara müdahaleler sırasında 3'ü polis 30 kişi yaralandı.

Paris'te yaşayan Türk esnaflar: Tedbir alacağız

Paris'te yaşayan Türk esnaflar da yürüyüş günü dükkânlarını kapatacaklarını; kendilerine göre önlemler alacaklarını söylediler. Paris'te restoran işleten Saffet Gökdemir, "Gösteriler bütün esnafa kötü anlar yaşatıyor, herkesin camlarını kırıyor, arabalarını yakıyorlar, tahta ya da bir şeylerle kapatarak önlemler alacağız"dedi. Aynı restoranda aşçı olarak çalışan Mahir Deniz, "Olaylar bizi, çalışanları, misafirleri etkiliyor. Buralar geçim kaynağımız. Her hafta bir olay oluyor, iki haftadır kapatıyoruz ve bu olaylardan inanılmaz şekilde rahatsızız" diye konuştu.


#Fransa
#Sarı yelekliler
5 yıl önce