|

PKK vurdu sevkiyat durdu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kerkük-Yumurtalık boru hattına Şanlıurfa'da yapılan saldırı nedeniyle Türkiye'ye yönelik petrol sevkiyatının durduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2016 Cuma
Güncelleme: 21:37 - 18/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bakanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, “Türkiye sınırları içinde Şanlıurfa'daki sabotaj nedeniyle Kürdistan Bölgesi'nden Ceyhan Limanı'na yapılan petrol sevkiyatı durmuştur” ifadeleri kullanıldı.



SALDIRI HALKIN RIZKINA YAPILDI


Açıklamada Peşmerge güçlerinin terör örgütü IŞİD'e karşı yürüttüğü savaşa ve IKBY'deki ekonomik krize değinilerek, “Bu saldırı doğrudan Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan halkın rızkına yöneliktir. Hükümet, terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerinin maaşlarını bu petrol hattından sağlamaktadır” denildi.



PKK'YI İLGİLENDİRMEZ


Öte yandan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, yerel medyaya yaptığı açıklamada, “PKK, Kürdistan Bölgesi'nin içişlerine müdahale etmekten uzak dursun. Enerji ve doğal gaz sevkiyatının PKK'yı ilgilendiren bir yönü yoktur. Bu tamamen Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın içişleriyle alakalıdır” ifadelerini kullandı.


#Irak Kürt Bölgesel Yönetimi
#Kerkük-Yumurtalık boru hattı
#petrol sevkiyatı
8 yıl önce