|

PKK’dan DEAŞ’ın drone taktiği

Şırnak’ta model uçaklarla 10 saldırı girişimi sonuçsuz kalan PKK, DEAŞ tarzı yeni bir planı devreye soktu. PKK’lı teröristler, DEAŞ’ın Suriye’de kullandığı yöntemi Türkiye’de kullanmak için Erbil, Zaho ve Dohuk’taki atölyelerde eğitim alıyor. Plana göre, patlayıcı yüklü dronelar, askeri üs bölgelerine ‘kasıtlı’ düşürülecek. Ardından bombalar uzaktan kumanda ile infilak ettirilecek.

Şahin Şen
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:31 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
PKK, DEAŞ'ın çok sık kullandığı İHA'lı saldırı biçimini kullanmaya başladı.
PKK, DEAŞ'ın çok sık kullandığı İHA'lı saldırı biçimini kullanmaya başladı.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla köşeye sıkışan ve ağır kayıplar veren terör örgütü PKK, DEAŞ'ın çok sık kullandığı İHA'lı saldırı biçimini kullanmaya başladı. Terör örgütü, Şırnak'ta 10 Kasım törenlerini hedef alarak valilik de dahil 10 ayrı noktaya, üzerlerinde C-3 ve C-4 patlayıcıların bulunduğu model uçaklarla saldırı düzenlemişti. Sinyal kesici jammerlerin devreye girmesiyle telsiz bağlantısı kesilen patlayıcılar infilak ettirilememişti. Saldırının ardından teyakkuza geçen güvenlik kurumları, PKK'nın yeni taktikleri konusunda tüm birimleri uyardı. Uyarı mesajında, teröristlerin 'ses getirici' saldırılar planladığı ve bu amaçla sabotaj eylemlerine yöneleceği belirtildi.

EĞİTİMLER DEAŞ'TAN

Alınan bilgiye göre PKK'ya bağlı sabotajcı teröristler, DEAŞ'ın Suriye'de kullandığı patlayıcı yüklü İHA'larla saldırı yöntemini yurt içinde kullanmak için Erbil, Zaho ve Dohuk'taki atölyelerde DEAŞ'lılardan eğitim alıyor. İHA yapımı ve bomba düzeneği eğitimini DEAŞ'tan alan teröristler, istihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre şeytani bir planı da devreye soktu. Plana göre, patlayıcı yüklü model uçaklar, askeri üs bölgelerine 'kasıtlı' olarak düşürülecek. Ardından güvenlik güçleri inceleme yapmak için mini İHA'nın ya da model uçağın yanına gittiğinde bombalar uzaktan kumanda ile infilak ettirilecek. Hedef alınan askeri noktalarda sinyal kesici cihazlar yoksa, PKK'nın model uçakları uzaktan patlatabilme imkanı bulunuyor. Sınır bölgelerindeki üs noktaları ve karakollarda bu yüzden 'havadan gelecek tehditlere karşı' önlemler artırıldı. Raporda, örgütün bir tek noktaya birden fazla İHA düşürebileceği vurgulanarak, güvenlik güçlerinin ek tedbirler alması gerektiği belirtildi.

#PKK
#Drone
#DEAŞ
5 yıl önce
default-profile-img