|

Polonya'nın yeni Başbakanı Morawiecki oldu

Geçen hafta istifa eden Polonya Başbakanı Szydlo'nun yerine Cumhurbaşkanı Duda tarafından Morawiecki atandı. Morawiecki, başbakanlığı ile birlikte Kalkınma ve Maliye Bakanlığı görevini de devam ettirecek.

Yeni Şafak
23:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:08 - 11/12/2017 Pazartesi
AA
Polonya'nın yeni başbakanı Mateusz Morawiecki oldu.
Polonya'nın yeni başbakanı Mateusz Morawiecki oldu.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, geçen hafta istifa eden Beata Szydlo'nun yerine Mateusz Morawiecki'yi başbakan olarak atadı.

Yeni başbakan ve hükümet üyeleri, yemin ederek görevlerine başladı. Beata Szydlo'nun başbakan yardımcılığı görevini üstlendiği yeni hükümette herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Morawiecki, başbakanlığın yanı sıra Kalkınma ve Maliye Bakanlığı görevini de sürdürecek.

Morawiecki’nin başbakanlığındaki hükümetin parlamentodan güvenoyu alması gerekiyor. Oylamanın çarşamba günü yapılması bekleniyor.

7 Aralık'ta istifası kabul edildi

Polonya Hükümet Sözcüsü Beata Mazurek, 7 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Başbakan Szydlo'nun Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) Yönetim Kurulu toplantısında sunduğu istifasının kabul edildiğini, parti yönetim kurulunun Mateusz Morawiecki'yi başbakan adayı olarak gösterdiğini bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Duda, 8 Aralık'ta Başbakan Yardımcısı, Kalkınma ve Maliye Bakanı Mateusz Morawiecki'yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

#Beata Szydlo
#Mateusz Morawiecki
#Polonya
#Andrzej Duda
6 yıl önce