|

Prens bilgi sahibi olabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Cemal Kaşıkçı cinayetinden bilgisi olabileceğini söyledi. Yazılı açıklama yapan Trump, “Reddediyor fakat Veliaht Prens pekala bu trajik olay hakkında önceden bilgi sahibi olmuş olabilir, belki oldu, belki olmadı” dedi. CIA’in hazırladığı Cemal Kaşıkçı raporunu gören bir ABD Dışişleri yetkilisi ise Veliaht Prensi işaret etti: “ Öldürme emrinin veliahttan geldiği aşikar.”

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:32 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ilişkilerine dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada iki ülkenin ticari ilişkilerine dikkat çeken Trump, Washington ve Riyad arasında rekor seviyede yatırım anlaşmaları yapıldığına işaret etti.

Kaşıkçı cinayetini “berbat” ifadesiyle tanımlayan Trump açıklamada, ABD’nin bu cinayete karşı sert adımlar attığını savundu. "Bağımsız araştırmalar sonucunda bu berbat cinayet hakkında çok fazla detayı biliyoruz." ifadelerini kullanan Trump, şunları kaydetti:

KONGRE İSTEDİĞİNİ YAPSIN

"Suudi Arabistan yetkilileri, Kaşıkçı’yı ‘devlet düşmanı’ ve İhvancı şeklinde tanımlıyor, fakat bizim bu kabul edilemez cinayet konusundaki kararlarımızda bu tanımlamalar rol oynamadı. Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Kaşıkçı cinayetinin işlenmesi ya da planlanması konusunda bilgilerinin olduğunu sert bir şekilde reddediyor. Bizim istihbaratımız bilgileri toplamaya devam ediyor, fakat Veliaht Prens pekala bu trajik olay hakkında önceden bilgi sahibi olmuş olabilir, belki oldu, belki olmadı."

"ABD Suudi Arabistan’la sarsılmaz partnerliğini devam ettirmek istiyor." mesajı veren Trump, şu ifadeleri kullandı: "Kongre üyeleri arasında, siyasi ya da başka sebeplerden dolayı farklı bir yöne doğru gitmek isteyenler var ve bunu yapmakta serbestler. ABD’nin güvenliğiyle aynı doğrultuda olduğu müddetçe bana sunulan bütün fikirleri değerlendireceğim."

#Cemal Kaşıkçı
#Donald Trump
#Suudi Arabistan
#Muhammed bin Selman
5 yıl önce
default-profile-img