|

Putin yeni teklifle Rusya'nın 'Hükümdarı' olarak adlandırılacak

Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesinden yaklaşık dört ay sonra Kremlin yanlısı bir parti Vladimir Putin'in "cumhurbaşkanı" unvanı yerine "ülkenin hükümdarı" unvanını alması çağrısında bulundu.

12:02 - 12/07/2022 Salı
Güncelleme: 12:24 - 12/07/2022 Salı
Yeni Şafak
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Rusya parlamentosu Duma’daki radikal sağcı Liberal Demokrat Parti (LDPR), "cumhurbaşkanı" teriminin "hükümdar" anlamına gelen "pravitel" ile değiştirilmesini önerdi çünkü "cumhurbaşkanı" teriminin Rusya'da henüz tamamen kök salmadığı bildirildi.

İLK KEZ 18. YÜZYILDA KULLANILDI

LDPR'ye göre "başkan" unvanı ilk kez 18’inci yüzyılda ABD’de kullanıldı ve çok sonra dünyaya yayıldı. Bu yüzden parti, "başkan" yerine Rusça’da hükümdar anlamına gelen "Pravitel" unvanını uygun gördü.

  • LDPR'nin hayatını kaybeden lideri Vladimir Zhirinovsky daha önce birçok kez cumhurbaşkanından "Yüce Hükümdar" olarak bahsetmeyi önermişti.

2020 yılında ise Rus parlamentosunun alt meclisi olan Devlet Duması, LDPR'nin devlet başkanlığı görevinin "yüksek hükümdar" olarak yeniden adlandırılmasını sağlayan bir öneriyi reddetti. Kremlin ise o sırada Putin'in teklif hakkında hiçbir görüşü olmadığını belirtti.


#Rusya
#Ukrayna
#Putin
#Kremlin
2 yıl önce