|

Putin’in kirli adamı bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD'le petrol ticareti yapmakla suçladığı Rus iş adamı ve Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, görevinden çekildi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/12/2015 Salı
Güncelleme: 23:55 - 7/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kararda Türkiye Satranç Federasyonu'nun çalışmalarının da etkili olduğu belirtiliyor. Rusya'yla krizin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamalarda, “Bir de Rusların meşhur satranç ustası var o da bu yarışın içinde, o da petrol tüccarlığı yapıyor” diyerek Kirsan Ilyumzhinov'un ilişkilerine dikkat çekerken; ABD Hazine Bakanlığı'nın da geçen ay itibariyle aynı ismi kara listeye aldığı ortaya çıkmıştı.



YENİ BAŞKAN YUNANİSTAN'DAN


Tüm bu gelişmelerin ardından 1995'ten bu yana Dünya Satranç Federasyonu (FİDE) Başkanlığı'nı yapan Ilyumzhinov dün FIDE Yönetim Kurulu'yla biraraya geldi. Toplantıda üye ülkeler iddialarla ilgili bilgi almak istedi. Yapılan görüşmelerin ardından Ilyumzhinov görevinden belirsiz bir süre için çekilmeyi teklif etti. Ilyumzhinov, yetki ve görevlerini Yönetim Kurulu'nun onayı ile Yunanistan Satranç Federasyonu Başkanı Georgios Makropoulos'a bıraktı.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Dünya Satranç
#Kirsan Ilyumzhinov
8 yıl önce