|

Radikal Hindular şiddeti arttıracak

Hindistan’da Müslüman göçmenleri vatandaşlık kapsamı dışında bırakan yasaya karşı süren gösterilerde 9 kişi hayatını kaybetti. Başkent Yeni Delhi ve Bengaluru’da yüzlerce gösterici gözaltına alındı. Bazı eyaletlerde internet erişimi askıya alındı. Uttar Pradeş Başbakanı Yogi Adityanath, çevreye zarar verenlerden “intikam alacağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 21/12/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:24 - 21/12/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Delhi
Yeni Delhi

Hindistan’da vatandaşlık yasasına yönelik devam eden protestolarda 9 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi gözaltına alındı. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde hükümetin Müslümanları dışlayan vatandaşlık yasasına karşı düzenlenen protestolar sürüyor. Polis ile protestocular arasında çıkan çatışmalarda 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ölü sayısı 9’a yükseldi. Başkent Yeni Delhi’de ve Bengaluru kentinde yüzlerce gösterici de polis tarafından gözaltına alındı. Yetkililer, Hindistan’ın en kalabalık bölgesi olan Uttar Pradesh eyaletinde ve ülkenin kuzeydoğu kesiminde yer alan Bihar eyaletinde, Haydarabad, Bengaluru ve Chennai kentindeki bazı yerlerde toplanmaların yasaklandığını duyurdu.

İNTİKAM ALACAĞIZ TEHDİDİ

  • Hindistan İçişleri Bakanı Amit Şah’ın Yeni Delhi’deki konutunun önünde gösteri düzenleyen aralarında muhalif Hindistan Ulusal Kongresi (INC) politikacılarının da bulunduğu kadınlar polisler tarafından gözaltına alındı. Uttar Pradeş Başbakanı Yogi Adityanath, eyalet genelindeki gösterilerle ilgili yaptığı açıklamada, çevreye zarar verenlerden ve şiddet oluşturanlardan “intikam alacağız” ifadelerini kullandı. Hint basınındaki haberlere göre, gösterilerde yaşanan ölümlerin ardından ülkenin çeşitli eyaletlerinde internet erişimi askıya alındı.
#Hindistan
#Yeni Delhi
#Amit Şah
#Saldırı
#Gözaltı
4 yıl önce