|

Rus gazeteleri manşetine Türk Akımı’nı taşıdı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katıldığı “TürkAkım Projesi Deniz Bölümünün Tamamlanması Töreni” Rus medyasının ana gündem maddesi oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:04 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, TürkAkım’ın deniz etabı inşaatının tamamlanma törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, TürkAkım’ın deniz etabı inşaatının tamamlanma törenine katıldı.

Rusya’nın önde gelen gazetelerinden İzvestiya, zirveyi “Tam isabet: Türkiye Rus gazı için merkez haline geliyor” başlığıyla manşetine taşıdı. Kommersant gazetesi, “Türk seli” başlığıyla verdiği haberde, törenin düzenlendiği salonun kalabalıklığına dikkat çekti. Haberde, Rusya’nın Ukrayna yerine TürkAkım üzerinden oluşturulacak yeni rotayla Avrupa’ya doğal gaz göndermesinin daha az maliyetli olacağı bilgisi paylaşıldı.

AVRUPA GÜZERGAHI NETLEŞİYOR

Rus RBK gazetesinin haberinde, Gazprom’un TürkAkım’ın deniz kısmını iki yılda bitirmesinin önemli bir başarı olduğu vurgulandı. ABD ve Ukrayna’nın projeye karşı çıktığına işaret edilen haberde, projenin, Rusya’nın iyi ilişkilere sahip olduğu Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Avusturya rotasını kullanması halinde gerekli izinlerin alınması konusunda fazla zorlanmayacağı görüşü paylaşıldı. Rus haber ajansı RİA Novosti’de TürkAkım sayesinde Türkiye’nin Avrupa için daha önemli bir ülke haline geleceği ifadesine haberde yer verdi.

TürkAkım projesi

Projede ikinci hattın Yunanistan üzerinden İtalya’ya veya Bulgaristan üzerinden Sırbistan’a şeklinde kurulması değerlendiriliyor.

#Yunanistan
#Sırbistan
#TürkAkım
5 yıl önce