|

Rusya-Ermenistan ortak tatbikat

Ermenistan'daki Rus askeri üssünde Rusya-Ermenistan ortak askeri tatbikatına başlandı. Tatbikatta, Rusya ve Ermenistan'ın tank ve mekanize piyade birliklerinin yüksek dağlık bölgelerde özel taktik görevleri eş zamanlı olarak yerine getirme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Yeni Şafak
15:12 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 12:18 - 13/10/2015 Salı
AA

Ermenistan'daki Rus askeri üssünde Rusya-Ermenistan ortak askeri tatbikatına başlandığı bildirildi.



Rusya Silahlı Kuvvetleri Güney Askeri Bölgesi Basın Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ermenistan'da bulunan "Kamhud" ve "Alagyaz" eğitim alanlarında Rus ve Ermeni ordu güçlerinin ortak tatbikatının başladığı kaydedildi.



Hafta boyunca devam edecek tatbikatın amacının, Rusya ve Ermenistan'ın tank ve mekanize piyade birliklerinin yüksek dağlık kesimlerinde özel taktik görevleri eş zamanlı olarak yerine yetirme becerilerinin geliştirilmesi olarak açıklandı. MİG-29 uçaklarının da katıldığı tatbikatın insansız hava araçları (İHA) ile izlendiği bildirildi.



Ermenistan'ın Gümrü kentinde konuşlanmış, Rusya'nın 102 nolu askeri üssünde, S-300B hava savunma sistemleri ve MİG-29 uçakları bulunuyor. Bağımsız Devletler Topluluğunun (BDT) hava savunma görevini yürüten üstte yaklaşık 4 bin asker görev alıyor.



#Ermenistan
#Rus askeri üssü
#askeri tatbikat
9 yıl önce