|

Rusya Türkmen Dağı'nı bombalıyor

24 Kasım'da yaşanan Rus uçağının düşürülmesi hadisesinden sonra Rusya ilk kez Türkmen dağında hava saldırısı düzenleiyor. Künsübbe​ kasabası başta olmak üzere bir çok nokta Rus güçleri tarafından vuruldu. Sınırın sıfır noktasına saldırı düzenlemesi sebebiyle hava sahasında yeni bir ihlal yaşanma ihtimali var.

Yeni Şafak
10:30 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:05 - 3/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkmen Dağı bölgesinde Rus hava hareketliliği sabah erken saatlerde başladı.



Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının 24 Kasım'da düşürülmesinin ardından Rusya, ilk kez Türkmen Dağı'nı havadan bombalamaya başladı. Bayırbucak bölgesinde bulunan Karamanlı, Gebere ve Kinsibbe köyleri üzerinden Rus uçakları uçuşlarını sürdürüyor. Başta Künsübbe olmak üzere bir çok nokta Rus güçleri tarafından vuruldu. Sınırın sıfır noktasına saldırı düzenlemesi sebebiyle hava sahasında yeni bir ihlal yaşanma ihtimali var.Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırı sonrası bölgeye ambulanslar sevk edildi.



Kızıldağ halen muhaliflerde


Rus hava saldırıları sonrası Kızıldağ çevresinde bulunan rejim mevzilerinde de hareketlilik var. Kızıldağ halen muhaliflerin kontrolünde. Bayırbucak bölgesine komşu Kürt Dağı da bu sabahtan itibaren vurulan hedefler arasında.






#rusya bomba
#suriye iç savaş
#ruz uçağı
#türkmen dağı
8 yıl önce