|

Rusya Ukraynalıları elektriksiz ve susuz bıraktı

Yiyecek kıtlığından etkilenen çaresiz Ukraynalıların suları ve elektrikleri de Rus bombardımanıyla kesildi. Şu anda yerliler su kullanmak için yağmur suyu toplarken, elektriği olmayanlar ise fabrikaların depolarında kalıyor.

09:31 - 26/04/2022 Salı
Güncelleme: 09:54 - 26/04/2022 Salı
Yeni Şafak
Rusya Ukraynalıları elektriksiz ve susuz bıraktı
Rusya Ukraynalıları elektriksiz ve susuz bıraktı

Luhansk valisi Serhiy Haidai, Kremlin'i yerel halkı cezalandırmak için elektrik santrallerine ve su pompalarına sistematik olarak saldırmakla suçladı.

Geçen hafta Luhansk'taki yetkililer, Rus kuvvetlerinin doğu bölgesine gıda tedarikini kasıtlı olarak hedef aldığını söylediler.

Ruslar anahtar şehir Sievierodonetsk'i, tüm yiyecek depolarının yanı sıra pazarları ve dükkanları yok eden füzelerle boğdular. Şehrin 100.000 nüfusu 17.000 azaldı ve şimdi yardım malzemelerine güveniyorlar.

Ülkenin kuşatma altındaki bölgelerine yapılan Rus saldırılarının aynı zamanda en az 4,6 milyon insanın su kaynaklarına 'sınırlı erişimi' var.

Daily Mail, geçen hafta güç durumdaki güneydeki Mykolaiv şehrini ziyaret etti ve yerlilerin kendilerini yıkamak için yağmur suyu toplamak zorunda kaldıklarını tespit etti.

  • 40 yaşındaki girişimci Viacheslav Shevel, Rusların Kherson yakınlarındaki tesisi havaya uçurarak su kaynaklarını tahrip ettiğini söyledi ve nehir kenarında yaşayanların tuvaleti kullanmak için su topladıklarını ifade etti.

Yardım kuruluşları, su kıtlığının özellikle çocuklar ve yaşlılar için büyük sağlık riskleri taşıdığını söylüyor. Kirli su kaynaklarının kullanılması ishale ve diğer ölümcül bulaşıcı hastalıklara neden olabilir.

#Rusya
#Ukrayna
#Putin
#Daily Mail
#Sievierodonetsk
#Kherson
#Mykolaiv
#Luhansk
2 yıl önce