|

Rusya’da yolcu uçağı düştü

Rusya’nın başkenti Moskova’dan Kazakistan’a uçan yolcu uçağı kalkıştan 5 dakika sonra yere çakıldı. 65 yolcu ve 6 mürettebattan kurtulan olmadı. Rusya son dönemde uçak kazalarıyla gündeme geliyor. 25 Aralık 2016’da askeri uçak düşmüş, ünlü Kızıl Ordu Korosu’nun üyelerinin de bulunduğu 92 kişi hayatını kaybetmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:06 - 12/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kazada 65 yolcu ve 6 mürettebattan kurtulan olmadı.
Kazada 65 yolcu ve 6 mürettebattan kurtulan olmadı.

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Domodedovo Havalimanı’ndan havalanan ve içinde 71 kişinin bulunduğu bir yolcu uçağının önce radardan kaydolduğu, ardından Ramenskiy’de düştüğü bilgisi geldi. Rus basınında yer alan bilgiye göre, birisi çocuk olmak üzere 65 yolcu ve 6 mürrettebatın bulunduğu uçaktan kurtulan olmadı. Moskova Acil Durumlar Baş İdaresi’nden yapılan açıklamada, Saratov Havayolları’na ait uçağın Moskova’nın 80 kilometre güneydoğusundaki Argunovo köyünün yakınlarında düştüğü ve kurtarma ekiplerinin bölgede arama çalışmaları başlattığı aktarıldı.

ŞİRKET SABIKALI

An-148 tipi uçak Kazakistan sınırı yakınlarındaki Orsk kentine gidiyordu. Uçuş takip uygulaması Flihtradar24, uçağın kalkıştan beş dakika sonra dakikada bin metre hızla alçaldığını belirtti. 2015 yılında denetlenen Saratov Havayolları, kokpitte uçuş görevlilerinin dışında insanların görülmesi üzerine uluslararası uçuştan men edilmişti. Şirket karara itiraz ederek 2016’da uluslararası charter uçuşlarına başlamıştı. Öte yandan tarihi uçak kazalarıyla dolu olan Rusya’nın 25 Aralık 2016’da Tu-154 tipi askeri uçağı düşmüş, aralarında dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu’nun üyelerinin de bulunduğu 92 kişi hayatını kaybetmişti. Ekim 2015’te ise Kogalımaviya Havayolları’na ait Airbus A-321 tipi Rus yolcu uçağı Şarm, içindeki 224 yolcu ve mürettebatla Sina Yarımadası’nda düşmüş, olayda sağ kurtulan olmamıştı. Sina Yarımadası’ndaki DEAŞ bağlantılı teröristler, uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etmişti.

  • Çifte
    taziye
  • Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, düşen uçakla ilgili Rusya Federasyonu Başkanı Putin’e taziye mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın trajik kazada hayatlarını kaybedenlerin ailelerine sabır, Putin’e ve onun şahsında tüm Rus halkına başsağlığı dilediği kaydedildi. Binali Yıldırım ise mevkiadaşı Rusya Başbakanı Dmitri Medevedev’e taziye telgrafı yolladı.

#Kızıl Ordu Korosu
#Kazakistan
#​Rusya
6 yıl önce