|

Saddam'ın heykelini yıkan Iraklı pişman

2003 yılında 24 yıllık rejimi sembolize eden Saddam'ın heykelini yıkan Jaburi şimdilerde yeniden dikmek istiyor fakat öldürülmekten korkuyor.

Yeni Şafak
12:16 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:23 - 6/07/2016 Çarşamba
Diğer

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'nin işgaliyle devrilen Saddam Hüseyin'in 24 yıllık rejimini sembolize eden heykelini 2003 yılında balyozla yıkan Kadim Şerif Hasan al-Jaburi açıklamada bulundu.



BBC'de yer alan habere göre, Bağdat'ın simgelerinden olan heykeli yıkan Jaburi, "Acı ve utanç hissediyorum. Kendime soruyorum, neden o heykeli yıktım? Onu geri kaldırır ve tekrar dikerdim. Ama beni öldürürler diye korkuyorum" dedi.



Röportajda ailesinden 14-15 kişinin Saddam tarafından idam edildiğini söyleyen Jaburi, bu yüzden ABD gelip Saddam'ı devirdiğinde mutlu olduğunu anlattı. Ancak ardından ülkede her sene durumun daha da kötüleştiğini söyleyen Jaburi, "Saddam gitti ama şimdi onun yerinde 1000 Saddam var" diye konuştu.



Bush ve Blair kesinlikle yalancı


Irak'ın bizden çalındığını hissediyoruz diyen Jaburi, "Bush ve Blair kesinlikle yalancılar. Irak'ı yıktılar ve bizi Orta Çağ'a götürdüler. Eğer bir suçlu olsaydım, onları kendi ellerimle öldürürdüm" ifadelerini kullandı.




#Saddam
#Kadim Şerif Hasan al-Jaburi
8 yıl önce