|

Sadr'dan yandaşlarına çağrı

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Bağdat'taki hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge girişlerinde eylem başlatan yandaşlarının önümüzdeki Cuma günü Tahrir Meydanı'nda toplanıp namaz kılmasını istedi. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'ye de seslenen Sadr, reformlar konusunda cesur olması çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
13:07 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:20 - 23/03/2016 Çarşamba
AA

Mukteda es-

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, yandaşlarının Cuma günü başkent Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda toplanarak 'birleşik' (Şii ve Sünni) Cuma namazı kılmasını istedi. Sadr, "Umuyoruz ki eylemcilerin Tahrir'e girişi ve namaz sonrası hemen çıkışı kolay ve barışçıl olur. Önümüzdeki Cuma gününün tüm mezhepleri birleştiren, reform ve birliği simgeleyecek gün olmasının hiçbir mahzuru olmaz." ifadelerini kullandı.



İbadi'ye cesur ol çağrısı


Başbakan Haydar el-İbadi'ye de seslenen Sadr, mezhepçi politikaları ve İran'a yakınlığıyla bilinen eski Başbakan Nuri el-Maliki'nin üçüncü dönem Başbakan olmasını engellediği için İbadi'yi cesur diye nitelendirdiğini ifade etti. Sadr, İbadi'nin kapsamlı reform projesini tamamlamasında da hiçbir gruptan çekinmeyerek cesur olmasını isteyerek, reform hamlesini iki aşamayla bitirmesi gerektiğini belirtti.



Başkent Bağdat'ta Sadr yanlısı binlerce kişi, 4 Mart'ta hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge'nin girişlerinde reform talebiyle gösteri düzenlemişti. Sadr yanlıları, geçtiğimiz cuma gününden itibaren de Yeşil Bölge girişlerinde başlattığı sivil itaatsizlik eylemine bugün de devam etti.


#Irak
#Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr
#yandaşlarına namaz kılın çağrısı
8 yıl önce