|

Salihi’den Telafer uyarısı

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, Musul halkının DEAŞ'la çatıştığını ve örgütün hemen hemen savaşmadan bölgeyi terk ettiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 23:01 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Salihi, 500 kişiden oluşan Türkmen gücün Başika'da beklediğini belirtti. Salihi şunları söyledi: “Halk biraz önce Musul Üniversitesi içinde olan çatışma neticesinde DEAŞ'ı oradan çıkardı. İçeriden direniş vardır, dışarıdan operasyon devam etmektedir. Merkezi hükümet sürekli olarak Türkmenleri bu gibi askeri güçlerden uzak tuttu. Buna rağmen gönüllü olarak 500 kişilik kuvvetimiz Başika tarafında hazır. Bunun yanında diğer aşiret güçlerimiz de olacak. Gönül isterdi daha fazla olsun ama merkezi hükümetten destek görmediğimiz için kendi kendimizi eğiterek; Türkiye'nin de desteğiyle Başika Kampı'nda eğittik ve operasyonda yer alacaklar.”



SİVİLLER ZARAR GÖRMEMELİ


Salihi, Telafer konusunda duyulan kaygılarla ilgili de şunları kaydetti: “Herkesin bildiği gibi DEAŞ'ın görev süresi Irak'ta bitti. Onu örgütleyenler “göreviniz bitti, terk edin” diyecekler. Kolaylıkla Musul'dan atılacaklar. Telafer'de ise sivil insanlarımız zarar görmemeli, DEAŞ da direnmeyecektir. Özellikle Telafer'de Türkmenler içeriden direniş hareketi başlatıp onları oradan çıkartacaklardır.”


#Erşat Salihi
#Musul
#Telafer
8 yıl önce