|

Sana da geçit yok

Ukrayna krizi nedeniyle yeniden ‘Soğuk Savaş’a tutuşan Rusya ve ABD arasındaki düello sürüyor. Moskova’da rejimi değiştirmek isteyen Obama’nın da Napolyon ve Hitler ile aynı sonu yaşayacağını vurgulayan Putin’in dış politika danışmanı Sergey Markov, “Rusya’da renkli devrime izin vermeyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/03/2015 вторник
Güncelleme: 21:24 - 9/03/2015 понедельник
Diğer
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dış politika danışmanları arasında da yer alan Sergey Markov, Ukrayna krizi nedeniyle gerilen ABD-Rusya ilişkilerinden Washington’u sorumlu tuttu. Amerikan yönetiminin Rusya’da rejimi değiştirmeye çalıştığını vurgulayan Markov, ABD Başkanı Barack Obama’nın bu renkli devrim projesinin çökeceğini kaydetti.  Şu anki drumun Soğuk Savaş’tan daha tehlikeli olduğunun altını çizen Markov, “Soğuk Savaş jeopolitik bir rekabetti. Washington Moskova’da, Moskova da Washington’da rejimi değiştirme peşinde değildi. Ancak bugün Washington, Moskova’da rejimi değiştirmek istiyor. ABD Ukrayna’da askeri darbe yaptı, Ukrayna’daki iç savaşı örgütledi” diye konuştu.

TARİHTEKİ AKTÖRLER ÇÖKTÜ

Rusya Eğitim, Kültür ve İşbirliği Derneği’nin açtığı “diplomasi okulu” kapsamında, Rus-Türk evliliklerinden doğma gençlere ders veren Markov, 19. yüzyılda Napolyon’un, 20. yüzyılda da Hitler’in Rusya’ya düzenlediği askeri harekatları hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bugün de Barack Obama müdahalede bulunmak istiyor. Bütün bu saldırganlar Rusya’ya Ukrayna içinden girdi ve bütün bu saldırılar tek bir şekilde sonuçlandı: Saldırganın çöküşü, Rusya’nın zaferi. Bugün de aynı şey olacak. Umarım siyasi danışmanları Obama’ya ‘Mr. Obama, bize inanın, Hitler’den veya Napolyon’dan daha güçlü değilsiniz’ derler. Biz, Rusya’da ‘renkli devrim’ örgütlenmesine müsaade etmeyeceğiz.”

STK’LAR  BATI PİYONU

Vladimir Putin’in danışmanı Sergey Markov, ABD’nin öncelikle sivil toplum örgütleriyle saldırdığını, medya ve propagandayı kullanarak “renkli devrimleri” örgütlediğini öne sürdü.  ABD’nin izlediği politikalarla Rusya’yı yalnızlaştırmasının da mümkün olmadığını savunan Markov, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı pek çok ülkenin “yaptırım savaşına” katılmak istemediğini belirtti. Markov, yaptırımların AB içinde de tartışma yarattığını kaydetti.
#Vladimir Putin
#Sergey Markov
#ABD-Rusya
9 лет назад