|

Saray komünisti

ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi Adam Szubin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yüklü bir gizli serveti olduğunu belirterek Kremlin’deki yolsuzlukların merkezinde onun bulunduğunu savundu. İngiltere’de yaşayan Rus işadamı Roman Abromoviç’in ise Putin’e 35 milyon dolarlık yat hediye ettiği ileri sürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:02 - 26/01/2016 Salı
Yeni Şafak

ABD Hazine Bakanlığı'nın Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i doğrudan hedef alarak, Kremlin'deki yolsuzluk zincirinin merkezinde Rus liderin yer aldığını iddia etti. Önceki akşam BBC'de yayınlanan Panorama programında konuşan Szubin, Putin'in zenginliğinin 40 milyar doları bulduğu yolundaki 2007 tarihli gizli bir CIA raporunu soran BBC muhabirinin sorusunu cevapsız bırakırken, Rus liderin epeyce yüklü bir gizli serveti olduğunu ise doğruladı. Szubin, “Yıllık 110 bin dolar gibi bir maaşı olduğu sanılıyor. Bu onun servetini açıklamıyor. Uzun zamandır gerçek servetini ustalıkla gizlemeyi başarıyor” ifadelerini kullandı.



KREMLİN 'DEN YALANLAMA


İngiltere'de yaşayan en zengin Rus iş adamlarından Chelsea futbol kulübünün sahibi Roman Abromoviç'in Rusya lideri Vladimir Putin'e 35 milyon dolarlık bir yat hediye ettiği öne sürüldü. Bir dönem devlete ait gemicilik şirketi Sovcomflot'u işleten Dmitri Skarga, BBC'ye yaptığı açıklamada 57 metre uzunluğundaki Olympia adlı yatın devrini, kendisinin yaptığını söyledi. Skarga, “Abramoviç, yatı bir çalışanı aracılığıyla Putin'e devretti. 2002'de Mart sonunda Amsterdam'da ben de o yattaydım. Abramoviç'in temsilcisi vardı. Yatın sahibinin Roman olduğunu söyledi” dedi. Abramoviç'in avukatları iddiayı reddederken Kremlin sözcüsü iddiaların 'hayal ürünü' olduğunu ileri sürdü.



Provokasyona bavul dolusu para






Moldova'da geçen hafta kurulan hükümetin istifasını talep eden muhalefet, tansiyonu artırıyor. Moldova Çevre Bakanı Valeriu Munteanu, gösterilerde muhalefetin Rusya'dan maddi destek ve eylem talimatı aldığını vurguladı. Munteanu, sağ ve sol görüşlü muhalif güçleri Rusya'nın bir araya getirdiğini ve bu ülkenin, Moldova konusundaki planlarının artık netleştiğini savundu. Munteanu, “Kaynakların biri, Rusya Büyükelçiliği. Muhalefet liderleri, elçilikten verilen paraları bavullarla taşıyıp götürüyorlar. Moskova, destek verdiği tüm muhalefet liderlerini seferber ederek, ülkemizin Avrupa entegrasyonuna karşı faaliyet gösteriyor” diye konuştu.


#Roman Abromoviç
#Saray komünisti
#Vladimir Putin
#Adam Szubin
8 yıl önce