|

Saraybosna’nın incisi

Saraybosna Osmanlı idaresindeyken yaklaşık beş asır önce inşa edilen Gazi Hüsrev Bey Camii, bugüne kadar koruduğu güzelliğiyle büyük ilgi görüyor. Gündüzleri okunan mukabeleyle Müslümanları biraraya getiren cami, akşamları ise teravih namazı için şehrin farklı yerlerinden gelenlerle dolup taşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:52 - 7/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
500 yıllık mühür: Gazi Hüsrev Bey Camii
500 yıllık mühür: Gazi Hüsrev Bey Camii

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın Osmanlı idaresinde olduğu dönemde, yaklaşık beş asır önce inşa edilen ve İslam mimarisinin ülkedeki en güzide örneklerinden kabul edilen Gazi Hüsrev Bey Camii, güzelliğiyle büyük ilgi görüyor.Osmanlı Devleti’nin Bosna Sancak Beyi Gazi Hüsrev Bey tarafından 1530 yılında Tebrizli mimar Acem (Esir) Ali’ye yaptırılan cami, kentin kalbi konumundaki tarihi Başçarşı’nın çekim merkezi olmaya devam ediyor.


Şehrin atan kalbi

Gazi Hüsrev Bey Camii asırlardır birçok İslam geleneğinin devam ettirildiği yer olarak da biliniyor. Caminin minaresinden çıplak sesle hala ezan okunuyor. Gazi Hüsrev Bey’in vasiyeti üzerine ise her gün öğle namazının ardından camide bir hatim indiriliyor. Ramazan aylarında ise Müslümanların gönlünde farklı bir yeri olan cami, şehrin adeta “atan kalbi” haline geliyor. Gündüzleri okunan mukabeleyle Müslümanları biraraya getiren cami, akşamları ise teravih namazı için şehrin farklı yerlerinden gelenlerle dolup taşıyor.

#Saraybosna
#Camii
#Gazi Hüsrev Bey Camii
6 yıl önce