|

'Sarhoş pilot' yolcuları 3 gün mahsur etti

Almanya'da sivil havacılık tarihide ender rastlanan bir olay yaşandı. Stuttgart havaalanından Portekiz'in başkenti Lizbon'a gidecek uçağın ikinci pilotunun sarhoş olmasından dolayı uçuş iptal edildi, 106 yolcu otellere yerleştirildi.

Yeni Şafak
10:25 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 10:35 - 27/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Almanya’da sivil havacılık tarihinde ender rastlanan bir olay yaşandı. Stuttgart Havaalanı’ndan Portekiz’in başkenti Lizbon’a gidecek uçağın ikinci pilotunun sarhoş olmasından dolayı uçuş iptal edildi.

Stutgartt Havaalanından konuyla ilgili yapılan açıklamada, havaalanı çalışanının yardımcı pilotun alkollü olduğunu yürürken sendelediğini fark etmesi üzerine polisi haberdar etti ve polisin ve savcılığını müdahalesiyle uçuşun iptal edildiği açıklandı. Yedek yardımcı pilot olmadığı için de uçağın uçuşuna müsaade edilmediği ve yolcuların otellere yerleştirildiği belirtildi.

Yardımcı pilot gözaltına alındı

Yardımcı pilot ilk olarak geçici olarak gözaltına alındı, serbest bırakılması için 10 bin euroluk kefalet ödemesi gerekiyor.

Şirket yolculardan özür diledi

Şirket, üç gün boyunca Stuttgart havalimanında mahsur kalanlardan sosyal medya üzerinden özür dilerken, gerekli önlemlerin alınması amacıyla şirket içinde de soruşturma yapılacağını duyurdu.


#Stutgartt
#Almanya
#Pilot
#Havalimanı
6 yıl önce