|

Sebastian yine Türkiye düşmanlığını sergiledi

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili "Türkiye'nin AB'de yeri yok" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
10:41 - 27/03/2018 Tuesday
Güncelleme: 11:05 - 27/03/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz
Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen Türkiye- AB Zirvesi dün gerçekleşti. Avusturya’nın ırkçı söylemleriyle öne çıkan yeni başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye ile ilgili
“Türkiye’nin AB’de yeri yok”
açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada Erdoğan, “Varna’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. AB ile ilişkilerde zorlu bir dönemi geride bırakmayı umuyoruz. Göçle ilgili sorumluluklarımızı fazlasıyla yerine getirdik. Vize serbestisi için AB adımını bir an önce atmalı. Teröre karşı mücadelemiz aynı zamanda Avrupa’nın güvenliği için. Terör operasyonları gerekli olduğu sürece devam edecektir.” dedi.

“Türkiye ile üyelik görüşmeleri sonlandırılsın”

Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada küstah ifadeler kullanan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz,
“Türkiye’de insan hakları ve demokratik değerler sistematik bir şekilde ihlal ediliyor. Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmelerinin sona erdirilmesi gerekiyor."
dedi
.
  • 18 Aralık’ta Avusturya Başbakanı olarak göreve gelmeden önce Dışişleri Bakanı olan Kurz, o dönemde bile Türkiye’nin AB ile müzakerelerine son verilmesi gerektiğini savunmuştu. Yaptığı ırkçı söylemleri ve İslam karşıtlığıyla oy toplayan Avusturya Halk Partisi, son dönemde Avrupa’da yükselen sağ popülist partilerden sayılıyor.
#Sebastian Kurz
#Avusturya
#Türkiye
#AB
6 years ago