|

Şehit Esma'nın babasını öldürmeye çalıştılar

Mısır'da 2013 yılında, Sisi komutasında yapılan darbe sırasında şehit edilen Esma Biltaci'nin İhvan yöneticilerinden olan babası Muhammed Biltaci'yi kaldığı hapishanede öldürmeye çalıştılar. Muhammed Biltaci'nin eşi, yapılan suikast girişimini anlatarak, eşinin hayatının tehlikede olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
09:49 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 07:20 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Mısır'da Temmuz 2013'te darbe ile görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'ye yakınlığıyla bilinen ve İhvan yöneticilerinden olan Muhammed Biltaci'yi kaldığı hapishanede öldürmeye çalıştıkları ortaya çıktı.



Hücrelerin ışıklarını söndürdüler


Biltaci'nin eşi Sena Abd el-Cevvad, eşinin kaldığı hapishanede maruz kaldığı hukuksuz uygulamaları anlattı. Eşine suikast girişiminde bulunulduğunu anlatan Abd el-Cevvad şöyle konuştu; "Kocamın ve 20 diğer mahkumun kaldığı hücrelerin elektriklerini kesmişler. Sonra onları gardiyanların ve askerlerin kenarlara dizildiği bir koridordan geçirmişler. Mahkumları, haklarında verilen idam hükmünün uygulanacakmış gibi bir hisse kapılmışlar."



Bu ilk suikast girişimi değil


11 Ağustos Perşembe günü gerçekleşen olayda Biltaci'nin eşi, hapishane müdürünün mahkumları korkutma politikasıyla, idam hükmünün gerçekleşeceği havasını oluşturmaya çalıştığını düşünüyor. Sena Abd el-Cevvad, Huffington Post'a verdiği röportajda, sözlerini şöyle sürdürdü;




"Kocamın anlattıklarına, duruşma günü herkes şahit oldu. Eşim, hapishane müdürünün yaptıklarını anlattı, onlara uyguladığı işkenceleri de... Bu bir defaya mahsus bir şey değil, bunu herkes biliyor. Bunu kasıtlı olarak ve sürekli yapıyorlar. Hapishane müdürünün eşime çok ağır şekilde küfürler ettiği, dinine ve ailesine ağır sözler söylediğini de biliyoruz. Aynı şekilde sürekli tehditler savurduğunu da işitiyoruz."



Biltaci'nin eşi, kocasının yalnız kaldığı hücrede, öldürülmeye çalıştığını da ifade ederek, "Bu eşime yapılan ilk suikast girişimi değil, daha önce de onu defalarca öldürmeye çalıştırdılar" dedi.



Geçtiğimiz günlerde, Biltaci, Mısır'da İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey isimlerin kendisine işkence yaptığına dair bir açıklama yapmıştı. Darbenin hemen ardından tutuklanan Biltaci hakkında hem idam, hem müebbet kararları var.
















#Muhammed Biltaci
#Mısır
#Esma Biltaci
8 yıl önce