Sel felaketinin yaşandığı Libya'da korkunç gerçek: Bölünmüşlük müdahaleyi engelliyor

23:25, 16/09/2023, Cumartesi
AA
Sel felaketinin yaşandığı Libya'da korkunç gerçek: Bölünmüşlük müdahaleyi engelliyor
Libya'da sel felaketi

Sel felaketinin yaşandığı Libya'da korkunç bir gerçek de ortaya çıktı. Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Derne ve Cebel el-Ahdar şehirleri başta olmak üzere Libya'daki kurum ve kuruluşların felaketle mücadele etme çabalarına ilişkin açıklamada bulundu. "Krizlere müdahale edilmesi ve uluslararası işbirliği yapılması için Libya'da birleşik kurum ve kuruluşlara ihtiyacımız var." ifadesini kullanan Menfi, bölünmenin kurtarma çabalarını engellediğini aktardı.

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, ülkedeki kurumlar arası bölünmüşlüğün sel felaketi sonrası müdahale çabalarını engellediğini bildirdi.

Başkanlık Konseyi Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Menfi başkent Trablus'ta Libya Ulusal Birlik Hükûmeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin yanı sıra afete müdahalede görevli bakanlarla görüştü.

Görüşmede, ülkedeki sel sonrasında "Derne ve Cebel el-Ahdar şehirleri başta olmak üzere Libya'daki kurum ve kuruluşların felaketle mücadele etme çabaları" ele alındı.

"Bölünme kurtarma çabalarını engelliyor"

Menfi, "Derne'nin eski haline dönmesi için yolsuzluk, krizlerin istismar edilmesi ve yardımların engellenmesi meseleleri dahil gerçekçi çözümlere ve etkili mekanizmaların kurulmasına ihtiyacımız var." dedi.

"Krizlere müdahale edilmesi ve uluslararası işbirliği yapılması için Libya'da birleşik kurum ve kuruluşlara ihtiyacımız var." ifadesini kullanan Menfi, bölünmenin kurtarma çabalarını engellediğini aktardı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Birlik Hükûmeti faaliyetlerine devam ederken ülkenin doğusundaki Tobruk şehrinde bulunan Temsilciler Meclisinin hükûmet ataması ülkede kurumlar arası ikiliğe sebep oldu.

Ulusal Birlik Hükûmeti, iktidarı Libya'da seçimler yapıldıktan sonra yeni kurulacak hükumete devretmeyi şart koşuyor.

Libya'daki sel felaketi

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Libya’nın doğu bölgelerindeki yağış miktarının son "40 yılın en yüksek seviyesinde" olduğu ifade ediliyor.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026