|

Selman’dan kılıf bulma çabası

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın cinayetten sonra Beyaz Saray ile yaptığı bir görüşmede Kaşıkçı için “tehlikeli bir İslamcı” dediği iddia edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 02:48 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı

Washington Post, söz konusu görüşme hakkında bilgi sahibi olan kişilere dayandırılan haberinde veliaht prensin, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner ile yaptığı bir telefon görüşmesine ilişkin detaylar aktarıldı. Görüşmede Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da hazır bulundu.

GÜLÜNÇ BİR İDDİA

Buna göre Kaşıkçı olayının konuşulduğu bildirilen görüşmede Prens Muhammed bin Selman'ın, Kaşıkçı için “O tehlikeli bir İslamcıdır.” değerlendirmesini yaptığı iddia edildi. Görüşmede, Kaşıkçı olayının ABD-Suudi ilişkilerine zarar vermemesi gerektiğini belirten veliaht prens, Kushner'e “Kaşıkçı'nın Müslüman Kardeşler üyesi olduğunu” söyledi. Kaşıkçı ailesi ise yaptığı yazılı açıklamada Kaşıkçı’nın Müslüman Kardeşler üyesi tehlikeli birisi olduğu iddialarının gülünç olduğunu belirtti.

  • İlgili herkesi sorumlu tutacağız
  • ABD Dışişleri Bakanlığı, Kaşıkçı’nın cesedinin bulunması ve bir an önce defin işlemleri için ailesine teslim edilmesi gerektiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, bakanlıkta düzenlediği kameralara kapalı basın brifinginde, Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan yönetimine çağrıda bulunan Palladino, “ABD, Kaşıkçı’nın cesedinin yerinin tespit edilmesi ve en kısa sürede uygun bir defin işlemi için ailesine teslim edilmesi gerektiğini söylüyor.” ifadesini kullandı. Palladino ayrıca, ABD’nin sadece Suudi gazeteci Kaşıkçı’yı öldürenleri değil, cinayetle ilişkili kişileri de sorumlu tutacağını kaydetti.
#Cemal Kaşıkçı
#Prens Sallman
5 yıl önce