Selman’ın medya tetikçisi

Haber Merkezi
04:00, 14/10/2018, PazarG: Güncelleme: 12:00, 14/10/2018, Pazar
Yeni Şafak
Selman’ın medya tetikçisi
Kahtani, emrindeki şantaj ve trol ordusuyla sosyal medyada itibar suikastleri düzenliyor.

Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaldırılması, dikkatleri Veliaht Prens Selman’ın danışmanı Suud el-Kahtani’ye çevirdi. Veliaht prensin propaganda çalışmalarını yürüten Kahtani sosyal medyada, emrindeki şantaj ve trol ordusu ile itibar suikastleri düzenliyor. Kaşıkçı’nın “Selman’ın çekici” olarak adlandırdığı Kahtani, 2017’de yaptığı paylaşımlarda suikast döneminin başladığını duyurmuştu.

Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de ortadan kaldırılması, dikkatleri Veliaht Prens Selman'ın danışmanı Suud el-Kahtani'ye çevirdi. Kraliyet Araştırma ve Enformasyon Merkezi Başkanı Kahtani, emrindeki şantaj ve trol ordusuyla sosyal medyada itibar suikastleri düzenliyor. Veliaht prensin vizyon ve politikalarını medya ve sosyal medyada pazarlayan Kahtani, "yalan haber megafonu" olarak tanımlanıyor. Suudi Krallığı’nı eleştirenleri Twitter hesabından tehdit ederek sonuçlarına dikkat çeken Suudi danışman, Müslüman Kardeşler ve Katar'ı karalama amaçlı propaganda çalışmaları da yürütüyor. Kahtani, Suud'un Katar'ı bir adaya dönüştürmek gibi en provokatif politikalarının da başını çekti.



https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/14/11/56/resized_bfde9-295eab1cdpepcghxcaaltfj.jpg

'SUİKAST DEFTERİ AÇILDI'

Kahtani, 8 Ağustos 2017'de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Suudi Arabistan aleyhinde yazanları "kara listeye" aldıklarını açıklamış ve sosyal medya kullanıcılarından bu isimlere karşı destek istemişti. Kahtani bir kişiye verdiği cevapta, "Suikast defteri tekrar açıldı. İzleyin" ifadelerine yer verdi.

MEDYA VE TROL ORDUSU

Kaşıkçı'ya göre, Kahtani, Selman'ın Suudi medyasını kontrol altında tutmasını sağlamakla görevlendirilmiş kişi. Kaşıkçı, mart ayında New York Times'a verdiği demeçte, Kahtani'nin "bir trol ordusu" kurmak için sosyal medya ve teknoloji ustalığından yararlandığını söyleyerek "Suudi Arabistan'ın süper güç, Selman'ın ise tek popüler lider olduğu bir sanal dünya kuruyorlar" ifadelerini kullanmıştı.



RİYAD'DAN GELEN MESAJ

Kaşıkçı yok edilmeden aylar önce, Suudi yetkililerin bir an önce Riyad'a dönmesini istedikleri bilgisini yakın çevresiyle paylaştı. Kendisine dokunulmayacağı vaadini ve Selman ile çalışma teklifini içeren mesajın Kahtani tarafından iletildiğini belirten Kaşıkçı, "Selman'ın çekici" olan bu kişiye güvenmediğini ifade etti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026