|

Sırbistan Karadağ'ı destekliyor

Sırbistan Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç, "Karadağ'ın en kısa zamanda AB üyesi olmasını istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
16:54 - 17/02/2015 Salı
Güncelleme: 14:55 - 17/02/2015 Salı
AA

Daçiç, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı sıfatıyla geldiği Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç ile bir araya geldi.


Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Daçiç, AGİT ile Karadağ arasındaki işbirliğinden memnun olduğunu belirterek, dönem başkanlığı boyunca Sırbistan'ın Karadağ'a "tam destek" vereceğini ifade etti.


Sırbistan'ın, AGİT dönem başkanlığı döneminde Batı Balkan ülkelerini öncelikli hedef olarak belirlediğini söyleyen Daçiç, bunun söz konusu ülkelerin bölgesel işbirliği anlamına geldiğini de kaydetti.


Daçiç, iki ülke arasındaki ilişkilerin de son derece iyi olduğuna işaret ederek, "Karadağ için en iyisini diliyoruz. Karadağ'ın en kısa zamanda AB üyesi olmasını istiyoruz. Bunu, kendimiz için de istiyoruz" şeklinde konuştu.


Karadağ Dışişleri Bakanı Lukşiç de Sırbistan'ın AGİT'e dönem başkanlığı yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karadağ olarak, Sırbistan'ın dönem başkanlığına destek olacaklarını vurguladı.


AB'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Belgrad-Priştine diyalog sürecinin devamını desteklediklerini anlatan Lukşiç, sorunların çözümü açısından bu diyalog sürecinin ileriye dönük bir adım olduğunu söyledi.


Lukşiç, geçen yıl AB'ye katılım müzakerelerine başlayan Sırbistan'ın bir an önce ilk faslı açması temennisinde bulundu.

#AGİT
#sırbistan
#sırbistan karadağ
#karadağ ab süreci
9 yıl önce