|

Şişe'den sonra dayak skandalı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun daha önce lüks harcamalarıyla, “şişe skandalıyla” gündeme gelen eşi Sarah Netanyahu’nun bu kez sarhoşken sinir krizi geçirip aşçıyı dövdüğü iddia edildi.

Yeni Şafak
10:57 - 25/09/2015 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 25/09/2015 Cuma
Diğer

Sara Netanyahu ile ilgili birkaç ay önce çıkan haberlerde Başbakan eşinin, parası devlet tarafından ödenen içecek şişelerinin tümünün depozito paralarını alarak kendi zimmetine geçirdiği iddia edilmişti. İngiliz Times gazetesinin haberine göre ise bu hafta Kudüs'te iş mahkemesinde ifade veren eski çalışanları, Sara Netanyahu'nun Başbakanlık ofisinde kendilerine alkollüyken şiddet uyguladığını öne sürdü. Etti Haim isimli aşçı, Sara Netanyahu'nun kendisini dövdüğünü, bayılan bir çalışan için de ambulans çağrılmasını engellediğini öne sürdü.



Haim, Sara Netanyahu'nun öfke krizi geçirip akşam yemeği için hazırlanan masadaki tüm tabakları, yemekleri yere fırlattığını anlatarak “'Daha sonra bize masayı düzeltmeniz için beş dakikanız var' dedi. Çok korkmuştuk" diye anlattı.



Netanyahu sadece izledi


Haim'e göre Başbakan Netanyahu ise eşinin sinir krizi geçirdiği bu anlarda sessizce olan biteni izledi, çalışanlarla göz teması kurmaktan kaçındı. Guy Eliyahu isimli eski çalışanlardan biri de mahkemeye verdiği ifadede başbakan eşinin 'İyi geceler' demeden çıktığı için gece yarısı kendisini başbakanlık rezidansına geri çağırdığını söyledi. Suçlamaları reddeden, basını iftira kampanyası yürütmekle suçlayan Sara Netanyahu gelecek ay iddialarla ilgili ifade verecek.

#Sara Netanyahu
#İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu
#öfke krizi
9 yıl önce