|

Sisi medyası Riyad’a savaş açtı!

Mısır'daki Abdülfettah Es-Sisi cuntasına bağlı basın organları sürmanşetten verdiği haberlerde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'i 'hain' ilan etti. Geçtiğimiz hafta Kral Selman'ın danışmanı Ahmed el-Hatib, Mısır ve Etiyopya arasında krize neden olan Hedasi Barajı'nı (Nahda) ziyaret etmişti. Cuntaya bağlı gazeteciler, Ahmed el-Hatib'in Etiyopya ziyaretinden sonra Riyad yönetimine karşı savaş açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Mısır'daki Amerikan Üniversitesi'nde Siyasi ve Stratejik Araştırmalar Profesörü Tarık Fehmi, Kral Selman'ın devrilmesini önererek, “Suudi kralına karşı olan prensleri destekleyebiliriz. Kısa zamanda göreceksiniz ki, Körfez ülkelerinin ilişkilerine müdahale edebiliriz ve muhalefetteki Suudi prenslerini destekleyebiliriz” ifadelerini kullandı.



BARAJI YIKMA TEHDİDİ


Gazeteci Muhammed Ali Hayr ise, “Mısır'ın kendini kontrol etmesi sonsuza kadar sürmeyecek. Etiyopya barajına yanaşmaya çalışan herkes doğrudan Mısır'ı tehdit ediyor demektir. Bu yüzden, Mısır, karşı harekete geçtiği zaman Suudi Arabistan kendini suçlamak zorunda kalacak” ifadelerini kullandı. Gazeteci Ahmed Musa da, Mısır'ın bir volkan gibi patlayarak baraja zarar vereceğini ileri sürerek “Etiyopya'daki barajı inşa eden Suudi Arabistan da dahil, ülkelere, milyarlarını Nil Nehri'ne atmamalarını söylüyorum çünkü baraj çok uzun süre dayanmayacak” şeklinde konuştu.


#Suudi Arabistan
#Tarık Fehmi
#Kral Selman
7 yıl önce