|

Sistematik İslam düşmanlığı

Avrupa’da artan İslam karşıtlığını fırsat bilen siyasetçiler İslam düşmanlığını seçim yatırımı olarak kullanıyor. Fransa’da cumhurbaşkanı aday adayı Sarkozy, haşema giyen kadınları ortaçağda kalmakla suçlarken, Hollanda’da aşırı görüşleriyle öne çıkan SGP Partisi ezanın yasaklanmasını talep etti. Almanya’da ise PEGİDA hareketi, İslam karşıtı gösterilerine devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:26 - 16/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, haşema giyenleri ortaçağda kalmakla suçladı. Fransa'da gelecek yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için merkez sağın aday adayı olan Sarkozy'nin İslam karşıtı sözlerinin, ülkede aşırı sağ seçmenin oyunu almaya yönelik olduğu belirtiliyor. Öte yandan Fransa eski Çalışma Bakanı Nadine Morano, Cezayir asıllı işadamı Raşid Nekkaz'ın, çarşaf giydiği için para cezasına çarptırılan kadınların cezalarını ödemesini engellemeye çalıştı. Vergi dairesine gelen Raşid Nekkaz'ın binaya girmesini, Nadine Morano önderliğindeki bir grup merdivenler önünde el ele tutuşarak önlemeye çalıştı.



“Ezan yasaklansın” talebi


Hollanda'da aşırı protestan görüşleriyle bilinen muhalefetteki Toplumcu Reform Partisi de (SGP), ülkedeki camilerde hoparlörden ezan okunmasının yasaklanmasını istedi. Hollanda Radyosu'na konuşan SGP Lideri Kees van der Stij, “Ortadoğu'da değiliz. Her gün bu kadar sık ezan sesi duymak zorunda değiliz” dedi. Koyu Protestan inanca sahip bir parti olan SGP, inanç gereği aday listelerinde kadınlara yer vermiyor. Parti, açılan dava ve tepkilere rağmen, Mart 2017 seçimlerinde de kadın aday göstermeyeceğini açıkladı.





Pegida'nın umudu Trump!


Almanya'da göç ve İslam karşıtı Pegida hareketinin kuruluşunun 2. yıldönümünde Dresden'de Pegida taraftar ve karşıtları gösteriler düzenledi. “Durchgezaehlt” (Sayıldı) adlı araştırma grubu, gösteriye katılanların sayısının 6 bin 500 ila 8 bin 500 arasında değiştiğini açıkladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında Dresden'de yapılan gösterilerde konuşmacılardan biri, “Le Pen ve Trump'ın galibeyetlerini dört gözle bekliyoruz” dedi.







#Avrupa
#İslam düşmanlığı
#Sarkozy
#Pegida
8 yıl önce