|

Sivilleri katleden Rus askeri satanist çıktı

Ermenistan'ın güneyindeki Gümrü'de (Gyumri) 12 Ocak'ta aynı aileden 7 kişiyi öldürmekle suçlanan Rus asker Valery Permyakov, ilk kez mahkeme karşısına çıktı. Rus asker Permyakov hakkındaki davanın ilk duruşmasında iddia makamı, askerin satanist olduğunu ileri sürdü.

Yeni Şafak
14:35 - 18/12/2015 Cuma
Güncelleme: 12:43 - 18/12/2015 Cuma
AA

Ermenistan'ın güneyindeki Gümrü'de (Gyumri) 12 Ocak'ta aynı aileden 7 kişiyi öldürmekle suçlanan Rus asker Valery Permyakov, ilk kez mahkeme karşısına çıktı.



Gümrü'deki 102. Rus Askeri Üssü'nde Ermeni mahkeme heyeti tarafından görülen duruşmada iddia makamı, Permyakov'un satanist olduğunu ileri sürdü.



İddia makamı, Permyakov'un bir sosyal paylaşım sitesinde "Satanistler" adlı grup kurduğunu, "Şeytan ile anlaşma yaptığına, ona hizmet edip kurban sunacağına" dair paylaşımlarda bulunduğunu kaydetti.



Mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Ocak'a erteledi.



Rus ordusunda er olarak görev yapan Permyakov, 12 Ocak'ta Seryozha K. Avetisyan ve Hasmik R. Avetisyan çiftiyle oğulları Armn S. Avetisyan, gelinleri Araks A. Avetisyan, kızları Aida S. Avetisyan ve iki yaşındaki torunları Hasmik A. Avetisyan'ı bıçakla öldürmüştü. Saldırıda ağır yaralanan 6 aylık Seryozha Avetisyan, hastanede tedavi altına alınmış, fakat daha sonra hayatını kaybetmişti.



Saldırıdan bir gün sonra Ermenistan ile Türkiye sınırı yakınlarındaki Bayandur köyünde Rus sınır koruma birlikleri tarafından gözaltına alınan Permyakov'un, işlediği cinayetleri itiraf ettiği, ailenin evine bir şeyler içmek için girdiğini söylediği belirtilmişti.



Rusya Anayasası'na göre Rus yetkililer tarafından gözaltına alınan Rus vatandaşları bir başka ülkeye teslim edilemiyor. Rusya'nın Güney Kafkasya'daki en büyük birliği olan 102. Askeri Üssü'nde yaklaşık 3 bin asker bulunuyor.

#Ermenistan
#Gümrü
#Valery Permyakov
#satanist
8 yıl önce