|

Sızamadan vuruldular

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 43. gününde Rai’nin doğusunda yer alan, ÖSO kontrolündeki Ziyara’ya sızmaya çalışan DAEŞ’li teröristlerle çatışma çıktı. Mehmetçik ile teröristler arasında çatışmada 28 DAEŞ’li öldürüldü. Harekatta örgütün sözde bölge sorumlusu da hava harekatıyla vuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:02 - 5/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Ziyara'ya DAEŞ tarafından yapılan sızma girişimi sonucu, bölgede bulunan TSK unsurları ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 28 DAEŞ'li öldürüldü. TSK'nın, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerini temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı 43'üncü gününe ulaştı.Azaz-Rai bölgesinde muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai'nin güneybatısında yer alan Türkmen Barı, Kuaybah, Boztepe ve Hardanah'da kontrolü sağladı.



2 MUHALİF ŞEHİT


Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 17 muhalif yaralandı. Rai'nin doğusunda yer alan, ÖSO kontrolündeki Ziyara meskun mahalline DAEŞ tarafından yapılan sızma girişimi sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 28 DAEŞ mensubu öldürüldü.



DABIK BOMBALANDI


Muhalifler, harekatın başlangıcından bu yana 115 meskun mahalde, yaklaşık 980 kilometrekarede kontrol sağladı. Harekat kapsamında bin 875 hedefe, 7 bin 100 atış yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan hava harekatıyla Aktarim, Rasm al Ward, Kabtan ve Dabık'ta bulunan 6 hedefe bomba atıldı.



Bölge sorumlusu öldü


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin Aktarin ve Kabtan bölgelerindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Harekatta terör örgütünün sözde bölge sorumlusu etkisiz hale getirildi, ikisi komuta kontrol merkezi, ikisi de ağır makinalı tüfeklerin bulunduğu mevzi olarak kullanılan 4 bina imha edildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, alınan bir istihbarat değerlendirilerek 10.55-11.00 saatlerinde Aktarin ve Kabtan bölgelerinde Türk Hava Kuvvetleri·ne ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi. Bölgedeki terör örgütü DAEŞ'e ait karargah ve dinlenme maksatlı kullanılan 4 bina, ateş altına alınarak içindeki teröristlerle beraber imha edildi.



Harekatın ardından yapılan ilk tespitlerde, söz konusu binalardan ikisinin terör örgütü DAEŞ tarafından komuta kontrol merkezi olarak kullanıldığı, diğer iki binada çok sayıda ağır makinalı tüfeğin olduğu mevziler bulunduğu belirlendi. Komuta kontrol merkezinde terör örgütünün sözde bölge sorumlusunun da olduğu ve hava harekatında etkisiz hale getirildiği tespit edildi.


#Fırat Kalkanı Harekatı
#ÖSO
#DAEŞ
8 yıl önce