|

Şoförler ailelerine kavuştu

IŞİD tarafından kaçırılan 32 Türk şoförün serbest bırakıldığı öğrenildi. Serbest bırakılan şoförleri karşılamak için Mahmur'a gelen aileler duygulu anlar yaşanıyor.

Çetiner Çetin
00:00 - 3/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:55 - 3/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Şoförler ailelerine kavuştu
Şoförler ailelerine kavuştu

IŞİD'in 10 Haziran'da kaçırdığı 32 Türk tır şoförü serbest bırakıldı. Şoförlerin araçlarına IŞİD tarafından el konulduğu ifade edildi. Şoförler Mahmur Kampı'nda yetkililere teslim edildi.

Şoförler teslim ediliyor

Peşmergelerin tır şoförlerini teslim aldığı ifade edilirken, kalp hastası olan şoförün ambulansla en yakın sağlık merkezine götürüldüğü kaydedildi.

Aileler duygu dolu anlar yaşıyor

10 Haziran'dan bu yana IŞİD tarafından alıkonan şoförlerin aileleri Mahmur'a yakınlarını karşılamaya geldi. Şoförlerin ve ailelerin kavuşurken, duygu dolu anlar yaşanıyor.

Erbil'den gelen uçak Ankara'ya değil Urfa'ya iniyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün şoförlerin serbest kalmasına ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul'dan bir uçağın şoförleri getirmesi için havalandığını söylemişti. Uçağın, şoförlerin çoğu Urfalı olduğu için Ankara'ya değil, Urfa'ya iniş yapacağı öğrenildi.

Serbest bırakılan tır şoförlerinden Halil Ada Yeni Şafak muhabirine açıklama yaparak: 'Şu an araçların içindeyiz. Kamyonlarımızı teslim etmediler, el koydular, tüm arkadaşlarımızı şuan Mahmur Kampı'na götürüyorlar, bizi orada yetkililer teslim alacak' şeklinde konuşmuştu.

Tır şoförlerinin teslim edildiği Mahmur Kampı, Erbil'e 100 kilometre uzaklıkta. Şoförlerin Mahmur'da Türk ve Kürt yetkililer tarafından teslim alınarak Erbil üzerinden Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

IŞİD, Irak'ın en büyük petrol kenti Musul'daki Gayera elektrik santraline akaryakıt taşıyan 32 Türk tır şoförünü rehin almıştı. 10 Haziran'da kaçırılan şoförlerin serbest bırakılması için girişimlerde bulunulmuştu.


10 yıl önce