|

Şov bitince sınır dışı etti

3 yıldır hiç mülteci kabul etmeyen Danimarka şov ve reklam malzemesi olarak kullandığı Iraklı Nur el Sadi ve annesini sınır dışı etti. Kopenhag yönetimi iltica başvurusunu reddederek anne kızı İsveç’e gönderdi. İsveç de aynı yolu izleyip Irak’a gönderiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 08:02 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Danimarka, şov malzemesi yaptığı Iraklı kızı sınırdışı etti.
Danimarka, şov malzemesi yaptığı Iraklı kızı sınırdışı etti.

Üç yıldır tek bir mülteci kabul etmeyen Danimarka, reklam için kullandığı Iraklı küçük kız Nur el Sadi ve annesini de ülkesine gönderiyor.

MEDYA ŞOVU YAPTILAR

2015 yılında Danimarka’nın Jylland Yarımadası'nın güneyindeki Padborg şehri yakınlarındaki otobanda Danimarkalı bir polis ve Iraklı Nur el Sadi'nin birlikte oynarken çekilen bu fotoğrafı medyanın en çok konuştuğu konu haline geldi.

İSVEÇ'E GÖNDERDİ

Fotoğraf sayesinde Danimarka Avrupa'da mülteci şovunu en iyi yapan ülkelerden biri olarak takdir topladı. Herkes Danimarka'nın küçük kız ve annesini ülkeye kabul etmesini beklerken, Kopenhag yönetimi anne kızın iltica başvurusunu redderek İsveç'e gönderdi.

İLTİCA BAŞVURULARI KABUL EDİLMEDİ

Anne-kız bir süredir İsveç'in Boliden kasabasında yaşam mücadelesi veriyordu. Burada okula başlayan küçük kız, annesiyle beraber küçük bir apartman dairesinde yaşıyordu. Akıcı şekilde İsveçce konuşan ve büyüyünce doktor olmak istediğini söyleyen küçük kız ve annesinin iltica başvurusunu İsveç de kabul etmedi. Anne ve kızı kısa bir süre sonra Irak'a geri gönderilecek.

ÖZEL KANUN ÇIKARTTI

Birleşmiş Milletler'in (BM) mecbur kıldığı kota nedeniyle 2015-2018 yılları arasında alması gereken mülteciler olan Danimarka, bunu yapmamak için özel kanun çıkarttı.

#Irak
#Danımarka
#Mülteci
6 yıl önce