|

Soykırıma utanmaz inkar

BM'nin, Ağustos ayından itibaren Arakanlı Müslümanlara karşı artan şiddet olaylarının soykırım seviyesine ulaştığına yönelik açıklamalarının ardından, Myanmar yetkilileri böyle bir şey olmadığını iddia etti. Bu açıklamanın ardından Myanmar’ın Kaçin eyaletinde askerlerin gözaltına aldığı iki sivilin cesetleri bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:36 - 10/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
700 bin Arakanlı Müslüman 
Bangladeş’e sığındı.
700 bin Arakanlı Müslüman Bangladeş’e sığındı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin’in, Arakanlı Müslümanlara soykırım yapıldığına dair kuvvetli emareler olduğunu açıklamasının ardından, Myanmar hükümeti ‘böyle bir politikaları olmadığını’ iddia etti. Ulusal Güvenlik Danışmanı Thaung Tun, hükümetinin “soykırım” ya da “etnik temizlik” yaptığına dair net deliller olmadığı iddiasında bulundu. Tun, Arakanlı Müslümanların büyük çoğunluğunun ise hala köylerinde yaşadığını ileri sürdü.

350’DEN FAZLA KÖY YAKILDI

Myanmar’ın savunmasına tepki gösteren Hüseyin, “Uzun zamandır Arakan'a erişim izni vermiyorlar. Söylediklerine inanmamız mümkün değil” dedi. Tartışmaların ardından Myanmar’ın Kaçin eyaletinde askerlerin gözaltına aldığı iki sivilin cesetleri bulundu. Myanmar, uzun süredir yargısız infaz, işkence, tecavüz ve diğer suistimallerle suçlanıyor. 25 Ağustos 2017’den bu yana kaçan yaklaşık 700 bin Arakanlı Müslüman Bangladeş’e sığındı. Müslümanlara ait 350’den fazla köy yakıldı.

#Arakanlı Müslümanlar
#Myanmar
#​BM
6 yıl önce