|

Taliban bir ilçeyi daha ele geçirdi

Taliban, Nuristan kentinin Want Waygel ilçesinde kontrolü ele geçirdi. İlçe kaymakamı Ramatullah Rahmati, "Biz, Taliban'ın Want Waygel ilçesini ele geçirmeye çalıştığını merkeze söylemiştik, askeri destek de istemiştik ama bize destek verilmedi ve bundan dolayı ilçeyi Taliban ele geçirdi" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
09:38 - 26/06/2015 Cuma
Güncelleme: 07:10 - 26/06/2015 Cuma
AA

Taliban, Afganistan'ın doğu bölgesinde yer alan Nuristan kentinin Want Waygel ilçesindeki kontrolü bu sabah ele geçirdi.



Wang Waygel İlçesi Kaymakamı Ramatullah Rahmati, ilçenin bu sabah Taliban'ın eline düştüğünü belirterek, "Biz, Taliban'ın Want Waygel ilçesini ele geçirmeye çalıştığını merkeze söylemiştik, askeri destek de istemiştik ama bize destek verilmedi ve bundan dolayı ilçeyi Taliban ele geçirdi" dedi.



Kaymakam Rahmati, son iki günde ilçedeki Afgan güvenlik güçleri ve Taliban arasında şiddetli çatışmaların gerçekleştiğini, bu sabah da Afgan güçlerinin ilçeden çekilmek zorunda kaldığını söyledi.



Want Waygel ilçesinin Taliban'ın eline düşmesi sırasında Afgan güçlerinin kayıp verdiği ancak sayısının bilinmediği belirtildi.



Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed de yaptığı yazılı açıklamada, ilçeyi bu sabah ele geçirdiklerini, 16 asker ve polis karakolunun Taliban'ın kontöründe olduğunu belirterek, çok sayıda Afgan güvenlik gücü mensubunu öldürdüklerini iddia etti.



Nuristan kentinin en istikrarsız bölgelerinden olan Want Waygal ilçesi, daha önce da birkaç kez Taliban tarafından ele geçirilmişti.



Son dönemlerde Afganistan'ın doğu ve kuzey bölgelerinde Taliban saldırılarında ciddi artış görünüyor. Örgüt son bir ayda kuzeydeki Badahşan kentinin Yamgan, Kunduz kentinin Daşte Erçi ve Çar Dere ilçelerini ele geçirmişti. Yamgan ve Çar Dere ilçeleri tekrar Afgan güçlerinin kontrolüne geçti, ancak Daşte Erçi ilçesi hala Taliban'ın kontrolünde bulunuyor.



#Afganistan
#taliban
#kontrol
9 yıl önce