|

Taliban'a operasyon: 118 militan öldürüldü

Afganistan'da son iki gün içinde ordunun Taliban'a karşı yürüttüğü operasyonlarda 118 militanın öldüğü 62'sinin de yaralandığı belirtildi.

Yeni Şafak
12:17 - 21/08/2015 Cuma
Güncelleme: 09:18 - 21/08/2015 Cuma
AA

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, son iki günde 118 Taliban militanının etkisiz hale getirildiği 62'sinin de olarak yaralı olarak ele geçirildiği ve 4 Taliban üyesinin de yakalandığı açıklandı. Operasyonlar sırasında ayrıca 14 Afgan askerinin de hayatını kaybettiği bildirildi.



Operasyonların ağırlıklı olarak güney vilayetleri Nangarhar, Lağman, Helmand, Paktiya, Paktika, Uruzgan, Kandahar, Kunduz ve Faryab ile başkent Kabil'in Surubi ve Haki Cebar ilçelerinde yürütüldüğü ifade edildi.



Taliban'ın geçtiğimiz Nisan ayında "Bahar saldırıları" kapsamında başlattığı saldırılar artarak devam ederken Afgan ordusunun "Temizlik operasyonu" kapsamında başlattığı karşı operasyonlar hız kazanmış durumda.



Sivil kayıplar arttı


Öte yandan artan çatışmalarda hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin sayısı da giderek artıyor.



Birleşmiş Milletler Afganistan'a Yardım Misyonu (UNAMA) raporlarına göre, yıl başından Ağustos ayına kadar sivillerin doğrudan etkilendiği bin 523 olay yaşandı. Bu saldırılar sırasında 300'e yakın sivil yaşamını yitirirken bin 241 kişi de yaralandı. Bu veriler zarar gören sivillerin sayısının bir önceki yıla göre 2 kat arttığını gösteriyor.



En fazla sivil kayıplar ise intihar eylemleri sırasında yaşandı.



#afganistan
#taliban
#taliban militanları
9 yıl önce