|

Tayland'da çocuk yuvasına silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var

Tayland'ın kuzeydoğusunda bir çocuk bakımevine silah ve bıçak ile gerçekleştirilen saldırı sonucu, 22'si çocuk olmak üzere 38 kişinin hayatını kaybettiği 12 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı. Eski bir polis memuru olduğu belirtilen saldırganın, intihar etmeden önce eşini ve çocuğunu da öldürdüğü belirtildi. İddialara göre uyuşturucu bağımlısı olduğundan şüphelenilen saldırgan, kreşe gelip çocuğunu bulamayınca ateş etmeye başladı.

10:49 - 6/10/2022 Perşembe
Güncelleme: 17:01 - 6/10/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Korkunç saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti.
Korkunç saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti.

Tayland'ın kuzeydoğusundaki Nong Bua Lam Phu eyaletinde yer alan bir kreşe saldırı düzenlendi.

ÖLÜ SAYISI 38'E YÜKSELDİ

Kısa süre sonra polis yeni bir açıklama yaparak ölü sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu. Taylandlı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre çoğu çocuk 38 kişi hayatını kaybetti.

HEM SİLAH HEM BIÇAK KULLANDI

Tay polisi ayrıca, tüm yetkililerin, eski bir polis olduğu öğrenilen saldırganı yakalamak için alarma geçirildiğini söyledi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Saldırganın hem silah hem de bıçak kullandığı öğrenildi.

"SALDIRGAN UYUŞTURUCU BAĞIMLISI ESKİ BİR POLİS"

Tayland medyasındaki haberlerde saldırganın, uyuşturucu bağımlısı olduğu için görevden alındığı ileri sürülürken, dört kapılı beyaz bir kamyonet kullanıldığı aktarıldı.

ÇOCUĞUNU KREŞTE BULAMAYINCA ATEŞ AÇTI

Polis sözcüsü Paisal ise ThaiPBS kanalına verdiği demeçte, "Zaten stresliydi ve çocuğunu bulamayınca (kreşte) daha da fazla strese girdi ve ateş etmeye başladı" açıklamasını yaptı.

Paisal en az 38 kişinin öldüğü saldırının ardından, saldırganın eve arabayla gittiğini ve intihar etmeden önce karısını ve çocuğunu orada öldürdüğünü söyledi.


#Tayland
#saldırı
2 yıl önce