|

Tel Rıfat'ta sivil yok

Afrin'in PKK'dan temizlenmesi sonrası TSK'nın kesin operasyon için gün saydığı Tel Rıfat konusunda Rusya ile görüşmeler sürerken, ilçedeki terörist varlığına ilişkin ilginç bilgiler geliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2018 Pazar
Güncelleme: 01:34 - 8/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Beşir el-Hayr Alitu
Beşir el-Hayr Alitu

Aslen Tel Rıfatlı olan ve PKK işgalinden sonra memleketinden ayrılmak zorunda kalarak Fırat Kalkanı bölgesine yerleşen Beşir el-Hayr Alitu, "Şu anda Tel-Rıfat'ta hiç sivil yok, PKK yandaşları ve teröristleri sivil kıyafetleriyle bulunuyor. Afrin'de oynadıkları 'sivil' oyununu burada da oynuyorlar. PKK, Esed'in ortağıdır. Bu yüzden Türkiye'nin Tel Rıfat'a girmemesi için oyun oynanıyor" dedi. Yeni Şafak'a bilgi veren Alitu, "Afrin'den 700 terörist Tel Rıfat'a kaçtı. PKK'ya destek veren Ceyşül Suvar grubu üyesi 150 kişi de orada. Afrin'de Türk askerine sivil kıyafetli teröristler saldırıyordu.

ESED PKK'NIN ORTAĞI

Şu anda Tel Rıfat'taki teröristler de Türk askerine ve ÖSO'ya saldırmak için pusuda bekliyor. Türkiye, Afrin'de sivil terörist oyununa gelmedi, Tel Rıfat’ta da gelmeyecek" açıklaması yaptı. Alitu şunları söyledi:

"Esed ve yandaşları Türkiye'nin Afrin'den sonra Tel Rıfat'ta da kontrol sağlamasından korkuyor. Çünkü Türkiye'nin operasyonlarla terör örgütlerini kurutmak ve oluşan güvenli bölgeleri gerçek sahiplerine verme hedefi var. Suriye sınırındaki kamplarda 250 binden fazla kişi yaşıyor. Bu insanlar buraya keyfinden gelmedi. Yerlerinden zorla göç ettirildiler. Bizler Türkiye'nin Tel Rıfat'ı da terörden temizlemesini istiyoruz. Ancak böylelikle evimize dönebiliriz. PKK Tel Rıfat'ı işgal etmeden önce orada 7 bin 150 aile yaşıyordu. Orayı PKK'ya tıpkı Suriye'nin kuzeyini olduğu gibi Esed teslim etti. PKK, Esed'in ortağıdır."

#Tel Rıfat
#ÖSO
#PKK
6 yıl önce