Terme Belediye Başkanı Kul CEMR Liderler Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil etti
23:22, 25/06/2025, Çarşamba
IHA

Samsun'un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, CEMR tarafından Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen Liderler Zirvesi ve Siyasi Komite Toplantısına katıldı.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Oslo'da düzenlenen Liderler Zirvesi ve Siyasi Komite Toplantısına katılarak Türkiye'yi temsil etti. Başkan Kul, "Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nin ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli zirvede yer almaktan büyük memnuniyet duydum." ifadelerini kullandı.
Samsun'un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen Liderler Zirvesi ve Siyasi Komite Toplantısına katılarak, Türkiye Belediyeler Birliği heyetiyle birlikte Türkiye'yi ve Terme'yi uluslararası düzeyde temsil etti.
Başkan Kul, ulusal heyette yer alarak, Avrupa'nın farklı ülkelerinden yerel yönetim temsilcileriyle birlikte ortak konular üzerine görüş alışverişinde bulundu. Zirvede , ilegibi başlıklar ele alındı. Şenol Kul, yerel yönetimlerin bu küresel sorunlar karşısında alabileceği inisiyatifleri değerlendirmenin önemine vurgu yaptı.
"Değişen Küresel Güvenlik Ortamı"
"İklim Direnci ve Sürdürülebilirlik"
"Yerel Yönetimlerin Kaynak Yönetimindeki Rolü"

Samsun'un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul
"Yerel yönetimlerin küresel düzeyde de sorumluluk taşıdığını gördük"
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kul,dedi.
"Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nin ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli zirvede yer almaktan büyük memnuniyet duydum. Türkiye Belediyeler Birliği heyetimizle birlikte, değişen küresel güvenlik dengeleri, iklim değişikliğine karşı yerel düzeyde alınacak tedbirler ve sürdürülebilir şehircilik politikaları gibi kritik başlıkları değerlendirdik. Yerel yönetimlerin sadece şehir sınırları içinde değil, küresel düzeyde de sorumluluk taşıdığını ve çözümün bir parçası olduğunu bir kez daha gördük"

CEMR Liderler Zirvesi
Diplomatik Temaslar ve Küresel Diyalog
Zirve kapsamında Başkan Kul, Norveç Parlamento binasını ziyaret etti ve Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Gülin Dinç'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesi ve yerel yönetimlerin küresel meselelerdeki etkisinin artırılması yönünde değerlendirmeler yapıldı.

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Donald Trump NATO Zirvesi'nde ayaküstü sohbet etti

Dünya
Trump NATO Zirvesi'nde konuştu: İsrail ile İran arasındaki '12 gün savaşı'nın bittiğine inanıyoruz

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la görüştü: Gazze’deki trajedi bir an önce son bulsun
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.