|

Terör devleti ölülere de ‘işkence’ ediyor

İsrail, toplu mezarlara defnedilen cenazeleri buldozerlerle toprak üstüne çıkardı. Gazze Limanı, Şati Mülteci Kampı, Şeyh Rıdvan, Ed-Derec, Eş-Şucaiye, Et-Tuffah, Ez-Zeytun mahallelerinden 2 Ocak’ta çekilmeye başlayan İsrail askerleri arkalarında çürümüş cansız bedenler bıraktı. Filistinliler, cesetlerin bir kısmının köpeklerce parçalandığını anlattı. Gazze’nin doğusundaki Tuffah Kabristanı’nda da 1100 mezarın açıldığını bildirdi.

04:00 - 7/01/2024 Pazar
Güncelleme: 04:09 - 7/01/2024 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Gazze’de 22 binin üzerinde insan öldürerek terör estirmeye devam eden işgalci güç İsrail, her geçen gün insanlık suçlarına bir yenisini ekliyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi’nin kuzeyinden güney bölgelere göç etmeyen Filistinliler, saldırılarda şahit oldukları yıkım ve ölümleri aktarırken, toplu mezarlara defnedilen cenazelerin dahi rahat bırakılmadığı ve buldozerlerle toprak üstüne çıkarıldığı kaydedildi. Gazze Şeridi’nde 27 Ekim’de kara işgaline başlayan İsrail güçleri, Gazze Limanı, Şatı Mülteci Kampı, Şeyh Rıdvan, Ed-Derec, Eş-Şucaiye, Et-Tuffah, Ez-Zeytun mahallelerinden 2 Ocak’ta, arkalarında çürümüş cansız bedenler ve enkaz bırakarak çekilmeye başladı. Bölgede katliamlara şahitlik eden Filistinliler, sokaklara atılan cesetlerinin bir kısmının çürüdüğünü, bir kısmının da sokak köpekleri tarafından parçalandığına tanık olduklarını söyledi. Filistinli Mahmud Hudari, El-Minara Mahallesi sakinlerinin “binalara ve altyapıya yönelik büyük çaplı yıkımın” şokunu tarif etmekte aciz kaldığını ifade etti. Hudari, “İsrail ordusu, yol kenarında duran araçlara kadar bölgedeki her şeyi yok etti, buldozer ve tanklarla ezdi. İsrail ordusu caddeleri buldozerlerle kazdı ve toprak sokaklara çevirdi. Cesetler yerde yatıyordu; çoğu çürümeye başlıyor ve bazılarını başıboş köpekler yiyordu” dedi.

Organ hırsızlığı sürüyor

Öte yandan işgalci ordunun, Gazze’nin doğusundaki Tuffah Kabristanı’ndaki 1100 mezarı açtığı ve bunlardan “150 cesedi çaldığı” iddia edildi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze’deki suçlarına “nebbaşlığı” da eklediği ifade edildi. İsrail ordusunun buldozerlerle kentin doğusundaki 1100 kabrin olduğu Tuffah Kabristanı’nı delik deşik ettiği belirtilen açıklamada, 150 cesedin yerlerinden alınarak bilinmeyen bir yere götürülmüş olduğu kaydedildi. Açıklamada, daha önce de benzeri eylemleriyle İsrail’in “organ hırsızlığı” yaptığı öne sürüldü.



#Gazze
#Filistin
#İsrail
#Soykırım
4 ay önce