|

Teröre karşı tek yürek

Avrupa'daki Türkler, terörü lanetlemek ve demokrasiyi desteklemek için meydanlardaydı. Lüksemburg'da “Teröre Lanet, Demokrasiye Davet” adıyla yapılan gösteri, Theatre Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 23:14 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstiklal Marşı ve Lüksemburg ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteriye, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) başta olmak üzere farklı sivil toplum kuruluşları destek verdi.



TERÖRÜN DİNİ OLMAZ


“Kahrolsun PKK”, “Kahrolsun FETÖ”, “Şehitler ölmez” sloganları atılan gösteride, Türk bayraklarının yanı sıra “Terörün dili, dini, ırkı yoktur”, “PKK=DEAŞ=YGP=PYD=FETÖ” ve “Avrupa'da teröre destek vermeyi bırakın” yazılı dövizler taşındı. Suriyeli sığınmacıların da, ÖSO bayraklarıyla katıldığı gösteride, basın açıklamasında terörle mücadele konusunda Avrupa'dan beklentiler dile getirildi.



AVRUPA TERÖRE DESTEĞİ KES


Fransa'nın Strazburg kentinde de gösteri düzenlendi. Strazburg ve çevresinde faaliyet gösteren Demokrasi Platformu tarafından Etoile Meydanı'nda düzenlenen gösteriye, çevre şehirlerden ve Almanya'nın Strazburg''a yakın bölgelerinden binlerce kişi katıldı.



KALBİMİZ TÜRKİYE İLE


Türk ve Fransa marşının okunmasıyla başlayan gösteride, Türk bayrağı altında toplananlar, “Kalbimiz Türkiye ile” sloganı attı.


#PKK
#FETÖ
#Avrupa'daki Türkler
7 yıl önce