|

Terörist değil psikopat

Hollanda’daki silahlı saldırının faili olarak yakalanan Gökmen Tanış’ı tanıyanlar olayın terör saldırısı olmadığını söyledi. Tanış’ın eski sevgilisi, “Saldırının dini ile ilgisi yok. O bir terörist değil, psikopat. Polisi çok kez uyardım ama beni dinlemedi” dedi. Amcası ise, “Durumuna bakarak terör saldırısı olma ihtimali düşük” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:24 - 20/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Hollanda savcılığı Gökmen Tanış ile kurbanlar arasında bir ilişki olmadığını açıkladı
Hollanda savcılığı Gökmen Tanış ile kurbanlar arasında bir ilişki olmadığını açıkladı

Hollanda’nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı’nda düzenlenen silahlı saldırının faili olarak yakalanan şüpheli Gökmen Tanış’ın tanıyanları ve yakınları terör saldırısına ihtimal vermiyor.

Tanış’ın Hollanda’da yaşayan amcası Mahmut Tanış, yeğeninin yaptığı silahlı saldırıyla ilgili “Yeğenimin durumuna bakarak yaptığı saldırının bir terör saldırısı olma ihtimali düşük” dedi. Amca Tanış, yeğeni ile uzun yıllar görüşmediğini belirterek, saldırının gönül işinden dolayı olabileceğini ifade etti.

İŞTEN EVE VE EVDEN İŞE GİDEN BİRİYDİ

Kayseri’de yaşayan Baba Mehmet Tanış da 10 yıl önce ayrıldığı ilk eşinden olan oğlu Tanış ile o zamandan beri görüşmediğini söyledi. İlk eşinden ayrıldıktan sonra Türkiye’ye kesin dönen Tanış, “10 yıldır oğlumun kimlerle görüştüğünü bilmiyorum. Tanıdığım kadarı ile işten eve ve evden işe gidip gelen birisi ve böyle bir saldırı gerçekleştirecek birisi değil” ifadesini kullandı.

SALDIRININ ONUN DİNİ İLE İLGİSİ YOK

  • Tanış, oğlunun 2007 yılında amcasının kızı ile bir evlilik yaptığı ve daha sonra ayrıldığını dile getirdi. Zanlı Tanış’ın eski sevgilisi Angelique de Hollanda gazetesi Algemeen Dagblad’a (AD) verdiği röportajda, “Saldırının onun dini ile ilgisi yok. O bir terörist değil, psikopat. Polisi bunun için çoğu kez uyardım. Keşke beni dinleselerdi.” diye konuştu.
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yaptığı basın toplantısında, saldırının sebebinin halen belirsiz olduğunu belirterek, çok soruların ve iddiaların olduğunu söyledi.

POLİS: NEDENİ BİLİNMİYOR

Polisin yazılı açıklamasında, üç kişinin öldüğü ve beş kişinin yaralandığı saldırıda, zanlının çaldığı kırmızı Renault Clio araçla olay yerinden kaçtığı ve arabanın bulunduğu sokaktaki operasyon sonucu yakalandığı bildirildi. Açıklamada, saldırının sebebinin henüz belli olmadığı aktarıldı.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Hollanda Mahkemesi zanlının Temmuz 2017’de tecavüz suçundan yargılanarak 25 Ağustos 2017’de hapse girdiği ve 21 Eylül 2017’de şartlı tahliye edildiğini açıkladı.
Zanlının serbest kalmasından yaklaşık bir yıl sonra şartlara uymadığı görüldüğü ifade edilen açıklamada, 4 Ocak 2019’da savcılığın talebi üzerine yeniden hapse girdiği kaydedildi.
#​Hollanda
#Gökmen Tanış
5 yıl önce